RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rangnes kjøper Ementor-del (Ny)

Sist oppdatert:
EDB-sjef Endre Rangnes tar et jafs av konsulentbransjen. Nå kjøper han Ementors konsulentdivisjon og Spring Consulting
(Med kommentarer fra Endre Rangnes)

EDB Business Partner har inngått avtale om overtagelse av Ementors konsulentdivisjon, Avenir, og IT-konsulentselskapet Spring Consulting. Kjøpene er overraskende, i og med at det første EDB-sjef Endre Rangnes da ha tok over var på kvitte seg med nettopp konsulentvirksomheten.

EDB betaler ved overdragelsen 259,5 millioner kroner for de to virksomhetene. Avhengig av fremtidig omsetning vil det kunne bli en tilleggskjøpesum i forbindelse med kjøpet av
Spring Consulting. Forventet omsetning i 2006 er cirka 400 millioner kroner. Samlet ebita-margin for overtatt virksomhet forventes å bli høyere enn EDBs ebita-margin pr. 30. september 2005.

Kjøper seg vekst

Endre Rangnes, konsernsjef i EDB ASA, sier til iMarkedet.no at de nå satser på konsulenter igjen etter å ha merket god etterspørsel i markedet. I 2003 kuttet selskapet sin satsning på dette området. Nå forklarer han hvorfor de er tilbake.

Han forteller at da de i 2003 gikk kraftig ut av konsulentmarkedet var det for å stoppe blødningene selskapet opplevde, og heller fokusere på å oppnå kritisk masse innenfor drift

Dette skjedde via oppkjøp i 2004 og 2005. Nå har imidlertid selskapet fått mye av dette på plass, og ser kundeetterspørsel nettopp innenfor det Avenir kan tilby.

Sterk vekst

Vekst vil det også bli, ifølge Rangnes. Han forteller til iMarkedet.no at innenfor SAP er det ventet en vekst i det nordiske markedet på 20 prosent i 2006.

- Vi synes vi har gjort et godt kjøp, sier Rangnes om prisen de har betalt for Avenir og Spring Consulting. EDB betalte 159 millioner kroner for Spring mens de betalte 100,5 millioner kroner for Avenir. Dette vil bli finansiert ved å benytte eksisterende trekkrettigheter.

Vil bedre likviditeten

EDB-aksjen har den siste tiden vært preget av svak likviditet. Telenor eier over 50 prosent av aksjene mens Folketrygdfondet eier over 10 prosent. Å bedre likviditeten og dermed enklere synliggjøre verdiene.

- Vi ser på tiltak for å bedre likviditeten i aksjen, men jeg vil ikke komme noe nærmere inn på det enda, sier Rangnes til iMarkedet.no.


Fortsetter å selge

EDBs kjøp av Ementors konsulentdel Avenir betyr at Ementor-sjef Jo Lunder fortsetter å selge unna.

- Med salget av Avenir, er Ementor Norge i ferd med å avslutte en omfattende restruktureringsprosess. Jeg er trygg på at vi har funnet en god løsning for våre eiere, kunder og ansatte. Denne avtalen gir oss mulighet til å styrke vår finansielle stilling og øke fokus på vår kjernevirksomhet, skriver Jo Lunder, konsernsjef i Ementor ASA.

EDB betaler 100,5 millioner kroner til Ementor for Avenir. Ementors konsulentdel har 241 ansatte, slik at prisen da blir 417.012 kroner pr. hode.

Avenir forventer i 2005 en omsetning på cirka 220 millioner kroner og har i hovedsak
virksomhet innen offentlig sektor, olje og energi og bank og finans.

Ementor har også tatt på seg enkelte ekstrakostnader i forbindelse med transaksjonen. I en overgangsperiode i 2006 vil Ementor dekke enkelte administrative kostnader knyttet til Avenir, samt forpliktende kjøp av konsulenttimer fra EDB/Avenir.

Avenir skal fortsatt ledes av Lars-Erik Johannessen.

Får nordisk virksomhet

Kjøpet av Spring Consulting innebærer overtagelse av Spring Consulting AS og Spring
Consulting AB og direkte og indirekte 63 prosentav aksjene i Spring Consulting AS i Danmark. Selskapet eies av Four Seasons Venture og de ansatte.

I tillegg til dette er tidligere SAP-sjef Henrik Inberg inne på eiersiden. Kjøpesum ved overdragelse er 159 millioner kroner. Ved en omsetning som overstiger 146
millioner kroner i 2006 vil det påløpe en tilleggskjøpesum på maksimalt 28 millioner kroner.

Spring Consulting AS skal fortsatt ledes av Johnny Rindahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere