*Nettavisen* Nyheter.

Råning får Vidar til å flytte

- Jeg orker ikke mer, sier 47-åringen.

09.11.10 21:25

De siste tre og et halvt årene har Vidar Nordstrøm bodd i en leilighet i Storgata i Otta sentrum i Oppland.

Men nå orker han ikke bo der mer, på grunn av ungdommer i begynnelsen av 20-årene som råner forbi leiligheten hans hver eneste kveld og natt.

- Så psykisk nedbrytende er det, at jeg kan ikke annet enn å sitte og akke meg, sier en oppgitt Nordstrøm til Nettavisen.

- Politiet gjør ikke noe
Nordstrøm har solgt leiligheten sin, og flytter nå ut av Otta sentrum.

- Det tar så på det her at det går ikke å bo her lenger. Så nå flytter jeg, dette går ikke mer, sier Nordstrøm.

47-åringen sier han har forsøkt å få politiet til å ta grep overfor sjåførene som råner rundt.

- Jeg har vært flere titalls ganger oppe på lensmannskontoret og klaget, men de rykker ikke ut på slike ting. Men dette er jo et problem jeg har hatt i 3,5 år, og de har ikke en eneste gang gjort noen ting, sier han.

Nordstrøm har anmeldt sjåførene, og har gitt politiet bilnumre, men sier svaret han har fått er at politiet har snakket eller skal snakke med dem.

Like fullt fortsetter bilene å kjøre rundt – og rundt – og rundt kvartalet der han bor.

- Ungdommene har veien for seg selv uten noen kontroll fra politiet, hevder han.

- Kjører til tre på natta
- Det er seks faste som driver og kjører unødvendig mye, og så er det kanskje 3-4 som kjører nå og da på torsdager og i helgene. De kjører rundt og rundt kvartalet, fra tidlig på ettermiddagen til langt på natt, til klokka er halv tre på natta, forteller Nordstrøm.

Han sier han plages av kjøringen stort sett hver eneste kveld og natt.

- På vinteren er det ekstra ille, for da driver de som kjører unødvendig og slenger med bilene, og det støyer veldig mye. Det er den oppvisningen hver gang de passerer huset der jeg bor, sier han.

Norstrøm sier at ungdommene kjører om lag 100 ganger forbi leiligheten hans i løpet av en kveld og natt, og at det dermed blir 600 passeringen om seks personer råner rundt.

Brev til justisministeren
Nordstrøm har også sendt brev til justisminister Knut Storberget, fordi han føler han ikke når fram hos politiet.

- Jeg har sendt en henvendelse til Storberget direkte, og grunnen til det er at jeg ikke føler at jeg fikk noen hjelp fra lensmannskontoret. Jeg har også henvendt meg til andre politikere på Stortinget for å få slutt på dette, sier han.

Men nå flytter han altså, men sier at han håper det blir gjort noe for å stanse kjøringen, fordi det også er andre som plages med dette, ifølge ham.

- Veitrafikkloven sier at man skal ta hensyn til folk som bor langs veien, men de ungdommene her gjør det motsatte, avslutter 47-åringen.

Politiet: - Ingen råneproblem
Det lokale lensmannskontoret avviser imidlertid at stedet har et råneproblem.

- Vi har ikke et stort råneproblem i Otta sentrum, ikke mer enn man kan forvente på en slik plass med den størrelsen, sier politioverbetjent Erik Trønnes ved Sel lensmannskontor til Nettavisen.

Trønnes forteller at de ikke har fått noen klager fra andre beboere i Otta sentrum.

- Noe trafikk blant ungdom må man regne med når man bor midt i sentrum. Så vi ser ikke på det som noe stort problem, sier han.

Politioverbetjenten sier de av og til for inn klager på «tullkjøring», og at de da slår ned på dette.

- Tullkjøring tar vi tak i, som sladding på vinterstid og spinning på bar asfalt. Det blir ikke akseptert. Men nå i sommer har det vært bra, sier Trønnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.