*Nettavisen* Nyheter.

Ransaker pressefolk på førpremièrer

Filmselskapene tar ingen sjanser på piratkopiering før de ordinære premierene og anbefaler ransaking av filmanmeldere både på "The Matrix Revolutions" og "Atter en konge".

20.06.08 11:02

Warner Bros. oppfordrer underdistributører av den tredje "Matrix"-filmen å ta strenge forholdsregler når presse- og bransjefolk får se filmen før den ordinære premièren.

Alle publikummere skal ransakes med håndholdte metalldetektorer, vesker, jakker og lange skjorter skal inspiseres, og publikum må overvåkes i kinosalen med spesielt nattsyn-utstyr gjennom hele visningen.

Slik håper filmselskapet å forhindre at piratkopier skal bli tilgjengelig på Internett før den offisielle premièren onsdag 5. november.

Det skriver Aftenposten.

Den norske distributøren Sandrew Metronome kommer imidlertid ikke til å innføre så strenge sikkerhetstiltak, men nøyer seg med forhåndspåmelding og kryssjekking av alle som slipper inn på pressevisningene.

Ifølge Aftenposten blir det imidlertid strengere i Norge før verdenspremièren på den tredje Ringenes Herre-filmen, "Atter en konge", den 17. desember.

Da SF Norge viste de to første Ringenes herre-filmene i Norge ble det benyttet metalldetektorer. De kommer frem igjen på "Atter en konge" etter pålegg fra filmselskapet. I tillegg er det aktuelt å leie inn vaktselskap som skal hindre at publikum tar med seg ulovlig opptaksutstyr inn i kinosalene. Heller ikke mobiler kan tas med, fordi de nyeste telefonene har kamerafunksjoner, skriver Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.