*Nettavisen* Nyheter.

Ransberedskapen i Rogaland trappet ned

Stavanger (NTB-Mette Estep): Politiet trapper ned beredskapen som ble satt i verk etter meldinger om mulige ransplaner i Stavanger-området lørdag. Ingen er mistenkt eller pågrepet i saken.

02.02.13 19:51

Uniformert og sivilt politiet har hele lørdag vært svært synlig i sentrum av Stavanger og Sandnes, i tillegg til at et politihelikopter og to av Forsvarets helikoptre har sirklet over byene.

- Formålet med dagens aksjon var å avverge et ransforsøk, skape en reell trygghet i en uavklart situasjon og å være i forkant av en eventuell hendelse. Rundt lunsj i dag fikk vi ytterligere informasjon, og sett i sammenheng med opplysningene vi allerede hadde, vurderte vi situasjonen som avklart og trappet den ned, sier politimester Hans Vik til NTB lørdag kveld.

Beredskapstroppen og politihelikopteret som bisto under aksjonen, er reist tilbake til Oslo, og Vik sier det verken er mistenkte eller pågrepne i saken.

- Opplysningene var av en slik art at vi ikke kunne se bort fra dem. Rundt midnatt etablerte vi politistaben for å være i forkant og planlegge en avvergende operasjon. Vi ba om bistand fra Oslo politidistrikt, blant annet fra politihelikopteret og beredskapstroppen. Sistnevnte ble transportert med Forsvarets helikoptre og ankom tidlig lørdag, i tillegg til at de også reiste over i egne kjøretøy, sier Vik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.