Gå til sidens hovedinnhold

Ransberedskapen tilbake på normalt nivå i Rogaland

Oslo (NTB): Politiet i Rogaland mener den akutte faren for væpnet ran er over for denne gang, og har normal beredskap søndag.

- Den økte beredskapen ble avviklet i går, og med den informasjonen som foreligger har staben kommet til at det ikke lenger er behov for en forhøyet beredskap, sier operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Politiet i Stavanger gikk fredag kveld i full ransberedskap etter å ha mottatt tips om at ranere planla et væpnet ran mot ur- og gullsmedbutikker i Stavanger og Sandnes. Tipset førte til at beredskapstroppen og et politihelikopter reiste fra Østlandet til Stavanger for å bistå lørdag, og det var stort politioppbud i både Stavanger og Sandnes lørdag. Alle ur- og gullsmedbutikker ble også varslet. Etter nye tips ved lunsjtider lørdag anså politiet situasjonen som avklart og begynte å trappe ned beredskapen.

Føyen sier saken etterforskes videre, men at politiet ikke har noen konkrete mistenkte i saken.

Mediene ble varslet fortløpende om situasjonen, og Føyen sier dette var et bevisst valg fra staben for å forebygge et ran gjennom varsling.

- Når det kommer en så alvorlig trussel, må politiet gjøre alt for å sikre innbyggernes sikkerhet. Et væpnet ran utgjør en betydelig trussel for butikkansatte, tilfeldig forbipasserende og polititjenestefolk, påpeker han. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk