Ransnatt i Oslo

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen (-)

To kiosker ranet med pistol og sprøyte i løpet av natten.

27.09.09 10:53

Først ble en Deli de Luca-kiosk på Holbergs plass i Oslo ranet natt til søndag rundt klokken 05. Senere på morgenkvisten ble en 7-Eleven i Frognerveien ranet.

- Ingen av gjerningsmennene er pågrepet, men det søkes nå i nærområdene, sier Oddleif Sveinungsen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Pistol til hodet
På Holbergs plass skal gjerningsmannen ha truet de ansatte med pistol. Ifølge vitner skal en av de ansatte ha fått pistolen rettet mot hodet og nakken under ranet. Raneren var maskert og ikledt svart hettejakke.

Mannen skal også ha truet andre personer med pistol før ranet, ifølge Dagbladets nettutgave. En person ringte nødnummeret klokken 4.55. Kort tid etter ranet mannen Deli de Luca på Holbergs plass.

Brukte sprøyte
Tidlig søndag morgen ble 7-Eleven i Frognerveien 3 ranet av to personer.

- Det siste ranet skjedde rett før klokken 08 søndag morgen. Én av gjerningsmennene truet de ansatte med en sprøyte, og her skal de bare ha fått med seg mindre verdier, sier Sveinungsen.

Ranerne stakk til fots og det letes nå i nærområdet, opplyser politiet. Den ene var hadde på seg en hvit genser og en brun skinnjakke, mens den andre var kledt i sort.

Ingen av nattens ranere er pågrepet og ingen ble skadet av ranerne. På Holbergs plass har kriminalteknisk vært på plass.

Dyre vesker
I tillegg til disse ranene har tyver vært innom den eksklusive butikken Hermes i Nedre Slottsgate. I løpet av natten har det vært et innbrudd, hvor inngangsdøren er brutt opp og flere vesker er stjålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.