*Nettavisen* Nyheter.

Ranssiktede varetektsfengslet i fire uker

Lillestrøm (NTB): To av de fire som er siktet for pengetransportranet på Romerike sist høst, er varetektsfengslet i fire uker i Nedre Romerike tingrett.

Samtlige av de fire som onsdag ble pågrepet i forbindelse med ranet på Skedsmokorset, ble fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Politiet ba om fire uker med restriksjoner for alle fire. Ved 14.30-tiden var kjennelsen klar for to av dem. De blir begge varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, melder NRK.

De fire er siktet for å ha deltatt i ranet natt til 10. oktober i fjor eller å ha hatt en viktig rolle før og etter ranet. Utbyttet ble rundt 10 millioner kroner da tre eller fire ranere iført kjeledresser og finlandshetter slo til mot en pengetransport fra NOKAS på Skedsmokorset. De to vekterne som kjørte bilen, ble truet med håndvåpen.

De siktede er to menn i 20-årene fra Follo og to menn i 30-årene fra Oslo og Vestoppland. To av dem som ble pågrepet onsdag, er tidligere NOKAS-vektere som kjørte pengetransportbilen da ranet skjedde. De ble truet med håndvåpen av tre eller fire ranere. Politiet mener at alle de siktede enten deltok i ranet eller hadde en viktig rolle før og etter millionkuppet.

Før onsdagens aksjon var en svensk mann pågrepet i Finland. Han er begjært utlevert til Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.