RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranssiktet mistenkt i Toppe-drapet

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen
Han ble uskyldig utpekt som drapsmann da Toppe-drapssaken herjet for tre år siden. Nå er han siktet for knivranet av Rema 1000 i Åsane fredag.

I dag framstilles han for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for grovt ran. Han mener han blir utpekt som syndebukk hver gang noe kriminelt skjer i nærmiljøet på Toppe, og har ikke erkjent straffskyld for ranet.

Bygger på vitneobservasjoner
22-åringen ble pågrepet hjemme hos seg selv, etter å ha kommet hjem fra en bytur midt på natten. Politiet bygger pågripelsen og siktelsen hovedsaklig på vitneutsagn fra Rema-ansatte. Ransaking hjemme hos 22-åringen har ikke gitt politiet noen flere spor å gå etter, og alt avhenger av observasjonene fra de butikkansatte. Ransmannen var maskert under ranet.

Uskyldig siktet
I 2003 ble han arrestert og siktet for drapet på Mentz Dankert Løtvedt, det såkalte «Toppe-drapet». Også den gang skal politiet ha bygget siktelsen på vitneutsagn. Siktelsen viste seg senere å være feilaktig og 22-åringen ble løslatt. To menn har senere blitt dømt for drapet på Løtvedt.

- Politiet har tatt feil før når de har basert seg på vitneutsagn mot min klient, sier forsvarer Arild Dyngeland til Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere