RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ransstatistikken viser nedgang i Oslo etter innsats

Oslo (NTB): Det ble anmeldt 14 prosent flere ran i Oslo i fjor sammenlignet med året før. Men etter at det ble opprettet en egen ransgruppe i politiet, har trenden snudd.

Toppen på den mye omtalte ransbølgen ser ut til å ha blitt nådd i september og oktober med henholdsvis 103 og 120 ransanmeldelser. I slutten av oktober opprettet Oslo politidistrikt en egen gruppe på 18 faste medlemmer som skulle bekjempe de mange ranene.

I november ble det anmeldt 91 ran, og etter det har nedgangen fortsatt, melder NRK. I desember var tallet 66, mens det i januar ble levert inn 60 anmeldelser for ran i hovedstaden.

- Vi har bygd personkunnskap, vi jobber forebyggende og vi pågriper flere. Ved målrettet innsats mot de mest aktive har vi fått flere gjengangere ut av sirkulasjon. Det har vært viktig, sier politiførstebetjent Tore Egil Hoøen, som leder ransgruppen.

Men til tross for nedgangen på tampen av året, viser altså statistikken en økning på 14 prosent om man ser året under ett: 997 anmeldelser i fjor mot 874 året før. Hoøen vil ikke sette noe konkret mål, men satser på å få tallet betydelig ned.

- Ett ran er ett for mye. Vi møter ofrene, og det gjør inntrykk å se hvordan mange av dem sliter. Mange tør ikke å gå ut om kveldene, og flere sliter også med å gjennomføre utdannelsen sin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere