RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råoljelagrene falt overraskende

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg i går kveld etter at de amerikanske råoljelagrene falt overraskende
Det var store økninger i destillatlagrene og bensinlagrene, men ikke nok til å overskygge det overraskende fallet i råoljelagrene.

Western Texas Intermediate olje, som er oljekvaliteten som handles på New Yorks råvarebørs NYMEX, steg 2 prosent til 26,23 dollar pr. fat levert i juni.

Tall fra det amerikanske energidepartementet viste et fall i råoljelagrene på 0,8 millioner fat til 287,2 millioner fat i forrige uke. American Petroleum Institute meldte i går ettermiddag et trekk på 2,4 millioner fat til 286,2 millioner fat.

Det var ventet en økning på mellom 2-4 millioner fat. Lagrene av råolje er fortsatt lave, og ligger omkring 12 prosent under samme periode i fjor. Det skal ha vært et høyere inntak av olje til raffineriene sist uke, og raffineringsutnyttelsen er nå oppe i hele 95,2 prosent.

Svaret på den høye raffineringsaktiviteten kom i form av en økning av både destillat og bensinlagrene. Bensinlagrene økte ifølge DOE 2,2 millioner fat til 207.8 millioner. Det omtrent som ventet.

Destillatlagrene økte med 1,4 millioner fat til 97,3 millioner, det også omtrent som ventet.

I London er oljeprisen uendret i tidlig handel etter oppgang i går ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere