RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rapport: - Minst 26 barn drept i Syria

Damaskus (NTB-AFP-DPA): Minst 26 barn er drept i nye voldshandlinger i Syria. Nå øker det internasjonale presset for å få i stand en gransking av mulige krigsforbrytelser i den 22 måneder gamle konflikten.

En rapport om de drepte barna ble offentliggjort tirsdag. Samtidig anklaget menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch den syriske presidenten Bashar al-Assad og hans regime for å krenke folkeretten ved å bruke klasebomber.

- De drepte barna, som alle tilhørte samme klan, var mellom seks måneder og ni år gamle, sa Rami Abdel Rahman i eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Statlig syrisk fjernsyn ga «terrorister» skylden for dødsfallene.

Sveits vil med støtte fra Tyskland og 55 andre land bringe Syria-konflikten inn for Den internasjonale straffedomstolen ICC i Haag. De mange anklagene om krigsforbrytelser må granskes og de skyldige stilles til ansvar, heter det i et brev til FNs sikkerhetsråd.

Siden Syria ikke er medlem av organisasjonen bak ICC, kan bare Sikkerhetsrådet henvise saken til domstolen. Sveits viser til at Assad-regimet ikke selv vil stille krigsforbrytere til ansvar, og at saken derfor må forfølges på internasjonalt nivå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere