RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rapport: 270.000 syrere varig skadd i borgerkrigen

SKADET BEFOLKNING: En eldre kurdisk flyktning ber fortvilt på tyrkisk side av den syriske grensebyen Kobani.
SKADET BEFOLKNING: En eldre kurdisk flyktning ber fortvilt på tyrkisk side av den syriske grensebyen Kobani. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)
Kairo (NTB): Borgerkrigen i Syria har så langt ført til varig funksjonshemning for minst 270.000 syrere, ifølge en ny rapport. Blant skadene er tap av armer, bein og andre alvorlige splintskader.

Rapporten, som har tittelen «Syrere med handikapp: Et dobbelt så bittert liv», er utarbeidet av den moderate syriske opposisjonsgruppa Syrias nasjonalkoalisjon, skriver den egyptiske avisa Al-Ahram.

Ifølge rapporten har 1,5 millioner syrere blitt skadd etter at borgerkrigen begynte i mars 2011. Av disse har 270.000 fått varige, funksjonshemmede skader.


Bekymringen er stor for at antall skadde vil øke betydelig framover, både på grunn av offensiven til ekstremistene i Den islamske staten (IS) og som følge av de mange luftangrepene mot IS som den amerikanskledede militærkoalisjonen står bak.

Minst 200.000 mennesker er drept i borgerkrigen, ifølge tall fra aktivistgruppa SOHR. Samtidig opplyser FNs høykommissær for flyktninger at om lag 9 millioner syrere er drevet på flukt, både internt i Syria, og til nabolandene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere