RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rapport: Over 30.000 drept av terror i fjor

Antallet mennesker som ble drept i militante angrep og terroraksjoner steg med 80 prosent til 32.658 i 2014, viser en fersk rapport fra tenketanken Institute for Economics and Peace.

IEPs globale terrorindeks viser at elleve nasjoner opplevde over 500 dødsfall som følge av terrorangrep, og særlig fem land peker seg ut: 78 prosent av drapene skjedde i Afghanistan, Irak, Nigeria, Pakistan og Syria.

51 prosent av menneskene ble drept av ekstremistgrupper som kobles til IS eller Boko Haram. Nesten 10.000 personer ble drept i militante angrep i Irak, mens dødstallet var over 7.500 i Nigeria, ifølge IEP.

Videre vurderer instituttet at kostnaden for terrorangrepene på verdensbasis var over 460 milliarder kroner. «Terror» blir av IEP definert som «trusselen om eller bruken av ulovlig makt og vold av en ikke-statlig aktør for å oppnå et politisk, økonomisk, religiøst eller sosialt mål gjennom frykt, tvang eller skremsel».

I 2013 ble nærmere 18.000 mennesker drept i terroraksjoner, ifølge tenketankens tall. Det var en økning på over 60 prosent fra året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere