Gå til sidens hovedinnhold

Rapport: - Overgrepene fortsetter i Syria

Genève (NTB-Reuters-AFP): Tallet på grove overgrep fortsetter å øke i Syria. Både regjeringsstyrkene og opprørerne i Syria har begått krigsforbrytelser og andre grove brudd på folkeretten, heter det i en ny rapport.

Kommisjonen som har gransket forholdene, har samlet inn et svært omfattende bevismateriale som nå oversendes FNs sikkerhetsråd. Men granskerne vil ikke navngi de skyldige bak overgrepene, ble det sagt mandag.

- Kommisjonen mener det ikke ville være korrekt å offentliggjøre navnene, fordi bevisterskelen har vært lavere enn ved en formell rettslig gransking, sa Paulo Sérgio Pinheiro til diplomater i Genève. Pinheiro har ledet den uavhengige granskningskommisjonen.

- Men de som står bak overgrep, må før eller senere stilles for retten, fortsatte han. Granskerne ber om at Sikkerhetsrådet ber Den internasjonale straffedomstolen ICC i Haag ta for seg den syriske konflikten.

Kommisjonen har også tatt for seg de radikale islamistenes rolle i Syria. Den har kommet fram til at en del av disse folkene har sluttet seg til de store opprørsgruppene, mens andre opererer uavhengig av andre organisasjoner. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?