*Nettavisen* Nyheter.

Rapporten: - Politiet kunne vært på Utøya klokka 18.15

Oslo (NTB): Politiet kunne ha vært på Utøya cirka klokka 18.15 dersom den lokale aksjonsplanen hadde vært gjennomført, ifølge kommisjonens estimater.

13.08.12 15:04

Kommisjonen slår fast at dersom den opprinnelige planen til politiets aksjonsleder hadde blitt fulgt, ville gjerningsmannen kunne blitt pågrepet snaut 20 minutter tidligere. Men planen ble bare delvis tilkjennegitt på sambandet, og den første patruljen på brygga i Utvika var trolig bare delvis klare over at en mindre politipatrulje skulle komme og hente dem for umiddelbart å rykke over til Utøya i tråd med «skyting pågår»-instruksen, ifølge kommisjonens utredninger.

- Fortellingen om politiets aksjon er fortellingen om ressursene som ikke fant hverandre, sa Gjørv da hun redegjorde for funnene. Konklusjonen er at en raskere politiaksjon kunne vært mulig.

Etterforskningen har avdekket at 19-20 personer ble drept på Utøya de siste 20 minuttene før Anders Behring Breivik ble pågrepet av Beredskapstroppen.

«Aksjonsleders plan framstår etter kommisjonens oppfatning som fullt gjennomførbar og kunne potensielt ha resultert i en mer effektiv politiaksjon enn hva politidistriktets forberedelser og den operative ledelse og koordinering egentlig skulle tilsi», heter det i kommisjonens rapport. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.