RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VARSLET HELSETILSYNET: Legens oppførsel mot samarbeidende personell medfører stor usikkerhet og til dels redsel, skriver Svein Arne Monsen ved akuttmedisinsk avdeling i brevet til Helsetilsynet i Nordland.
VARSLET HELSETILSYNET: Legens oppførsel mot samarbeidende personell medfører stor usikkerhet og til dels redsel, skriver Svein Arne Monsen ved akuttmedisinsk avdeling i brevet til Helsetilsynet i Nordland. Foto: Tor Martin Leines Nordaas (Rana Blad)

Rapporterer lege for bannskap

Sist oppdatert:
Lege rapportert for bannskap og uforsvarlig pasientbehandling.

NORD-HELGELAND (Rana Blad): - Ambulansepersonellet opplever at legen banner til pasienter og ser en medisinsk behandling som de reagerer sterkt på, skriver Svein Arne Monsen ved Akuttmedisinsk avdeling, i et brev til Helsetilsynet i Nordland.

Les saken i Rana Blad

Akuttmedisinsk avdeling ved Helgelandssykehuset har varslet Helsetilsynet i Nordland om en lege fra Nord-Helgeland sin håndtering av både pasienter og ambulansepersonell. Blant annet er legens språkbruk, i form av banning, noe av det man reagerer på.

Brudd på god praksis
Svein Arne Monsen var avdelingssjef ved akuttmedisinsk avdeling da brevet ble sendt, har gjentatte ganger mottatt bekymringsmeldinger fra ambulansepersonell, vedrørende den aktuelle legen.

- De er bekymret for flere forhold. De opplever at legen banner til pasienter, og i tillegg opplever de en medisinsk behandling som de reagerer sterkt på og som er i strid med det de oppfatter som riktig, skriver han i sitt brev til Helsetilsynet i Nordland.

- Hvis opplysningene vi sitter inne med medfører riktighet, er det riktig at behandlingen ikke er i tråd med god praksis, skriver Monsen.

Bedt om å tie
Ifølge brevet skal ambulansepersonell, høsten 2013, ha gitt legen tilbakemelding på at de oppfattet behandlingen av en pasient som uverdig. Legen skal da ha bedt dem om å ikke si noe om dette til noen.

- Ledelsen i akuttmedisinsk avdeling er uansett av den klare oppfatning av legens oppførsel mot samarbeidende personell medfører stor usikkerhet og til dels redsel. Det er tidvis total mangel på kommunikasjon om pasienter fra legens side. Vi opplever dette så alvorlig at de medisinske avgjørelsene som tas, ikke er i tråd med helsepersonellovens krav om forsvarlighet, skriver Monsen.

Ambulansepersonellet har ved flere anledninger levert skriftlige rapporter til Helgelandssykehuset. Svein Arne Monsen ønsker ikke å utdype saken mer enn det som står i brevet.

- Vi har sendt brev til Helsetilsynet i Nordland, og det er de som vurderer saken videre, sier Monsen, som ikke vil si noe utover det som står i brevet.

Umulig å kommentere

Når Rana Blad kontakter legen, sier han at han ikke kjenner til saken.

- AMK skriver i sitt brev at du har bannet til pasienter. Hva har skjedd?

- Fra meg? Ja ok.

- Kjenner du deg igjen?

- Nei, men slike saker som går på pasienthåndtering er taushetsbelagt og kan ikke kommenteres av meg. Det er umulig, sier legen.

I brevet skriver avdelingssjef Svein Arne Monsen at ambulansepersonell også har reagert på flere tilfeller av legens pasienthåndtering.

- Hva er din kommentar til slike påstander?

- Jeg kan ikke kommentere det. Hvis noen har slike oppfatninger, får fylkesmannen vurdere hva som er hva, svarer legen, og legger til:

- Jeg kan tenke meg at en slik klage ikke kan ha annet enn uriktige påstander til grunn.

Fylkeslege Jan-Petter Lea sier at legen ikke har blitt orientert om saken, ettersom Helsetilsynets undersøkelser er i en forberedende fase.

Se flere saker i Rana Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere