RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rapveteraner fikk Bollywood-roller

Don Martin og Jester dro på inspirasjonsreise til India og endte opp med filminnspilling.

(BIIPMAG): Don Martin, fra Gatas Parlament, og Jester er veteraner i norsk hiphop-sammenheng. Etter en tur til India ble de flere erfaringer rikere og kom hjem med en rekke nye låter, musikkvideoer og skuespillererfaring i lomma.

Ble lei kald vinter
Begge rapperne er fra Oslo øst og lager det man kan kalle venstrevridd hiphop på morsmålet. Selv om de to alltid har vært gode venner og spilt mye sammen, har de aldri laget album sammen, før nå.

I vinter var Jester og Don Martin så lei av Oslo-vinteren, og hva den gjorde for deres kreative virke, at de pakket med seg hele musikkstudioet sitt, samt filmprodusenten Ulf Dawg og dro til India.

Midt i fattige Mumbai
Midt i en av verdens største byer, Mumbai (Bombay), spilte de inn 15 låter og en rekke musikkvideoer. Med slike forutsetninger er det klart at det setter sitt preg på musikken, og plata «Sikter på månen og lander på taket» har fått et sjeldent sound i norsk hiphop sammenheng. Den nye albumet utgis av MBN og finnes i butikken fra 17. august.

Headhuntet til filminnspilling
Selv om de to rappernes musikalske kreativitet var på topp i varmen, fikk de også prøvd seg som skuespillere mens de var i India. De ble nemlig headhuntet til å spille i Bollywood-komedien Showman (King Con), som kommer på indiske kinoer i september.

Jesper fikk spille hotellmanageren på hotellet hvor hovedpersonene i filmen pleide å møtes, mens Don Martin spilte en hotellgjest.

«Slumdog Millionaire»-togstasjon
Nå gir vi deg den første videoen som rapgutta har lansert. Den heter «Bluesbrødre» og er blant annet filmet på togstasjonen der avslutningsscenen i «Slumdog Millionaire» er spilt inn. Ellers er videoen preget av reising og bilder fra den fattige storbyen Mumbai.

Se rapduoens første musikkvideo «Bluesbrødre» her!

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere