RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rare båter du får billig

Kanonbåten «Nuoli 12» har med sine 12 000 hestekrefter og kanoner forlatt Bottenviken for godt og er klar for ny eier. Kanskje i Norge...
Kanonbåten «Nuoli 12» har med sine 12 000 hestekrefter og kanoner forlatt Bottenviken for godt og er klar for ny eier. Kanskje i Norge... Foto: Djurgårdsvarvet
Sist oppdatert:
Kanonbåt, u-båt eller en sjørøverskute? Nå er tiden for et snodig båtkupp. Se bildene!

Kanskje en u-båt er drømmen? De proffe svenske båtmeglerne har alt. Og mye rimeligere enn lystbåtmeglerne i resten av Europa.

I fjor testet TV 2 Nettavisen 20 bruksbåter i prisklassen 500 til 800.000 kroner. Båtene som enkelt kan importeres fra Sverige og selges gjennom profesjonell megler som ordner alt. Da kunne vi velge og vrake. Nå er det lengre mellom mulige båt-kupp.

Her finner du vårt nye båtmagasin!

Nett-eksplosjon
I år har omsetningen av slike båter eksplodert. Nordmenn står i kø for å sikre seg godbitene. Det er langt færre ”smykker” til salgs. Nettsidene til for eksempel Djurgårdsvarvet har nå over 2000 besøkende hvert døgn. Det vil si over 60 000 unike besøkende per måned. Hver båt på siden vises i snitt 5000 ganger per måned. Abonnement-tjenesten på spesielle båter har eksplodert. Hver eneste dag sitter norske båtelskere med nyheter og rariteter på pc-en.

Spesielle
Det er to hovedkategorier. De spesielle og de praktiske. Det er ikke vanskelig å finne båter under den magiske 50 fots grensen. De spesielle båtene er mest å regne som veteranbåter. Vakre små slepebåter, lystbåter og seilbåter. De praktiske er brukte rutebåter og servicefartøyer. Flere fartøyer har vært lystbåter i chartertrafikk eller firma-båter. Flere firmabåter har hatt såpass rike eiere at de er særdeles godt vedlikeholdt. Det er så godt som ingen «vrak» på svenske-listene.

Båtene er veldig godt beskrevet og fotografert og det er informasjon om alle tekniske detaljer og eventuelle skavanker. Mange er prissatt med tanke på bud eller fornuftig krangling på prisen.

Traust utstyr
De beste proff-meglerne har gruppert båtene og har «månedens tilbud» eller månedens spesielle båt. Veteranbåtene og bruksbåtmarkedet er rimeligere enn nyere brukte lystbåter. Og båtene er vakre med fine linjer og gode sjøegenskaper. Mange er utrustet med solid profesjonelt navigasjons og sikkerhetsutstyr. Traust og sjøvannsbestandig.

De fleste båtene er bygget i perioden 1930 til 1970. Noen er meget godt vedlikeholdt, og de fleste er fullt sjødyktige.

For en brukt plastbåt betaler du glatt over en million kroner. For en bruksbåt eller yrkesbåt betaler du langt mindre. Men du får mindre fart og mer vedlikehold.

Billig og spesiell
Etter en ny sjekk i år hos meglerfirmaene ser vi at det fremdeles er mange gode ”proff-tilbud”. Konklusjonen til TV 2 Nettavisen klar: Vil du ha billig, spesiell og sjødyktig båt - og er nevenyttig så det monner? Ring proffmeglerne på bruksbåter og finn deg et nytt feriehjem eller en livsoppgave!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere