RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rare matkombinasjoner

Sist oppdatert:
Har du leverpostei under brunosten? Eller synes du det er fantastisk med rekesalat på pølsa? Yeye har samlet noen snodige matkombinasjoner.

(YEYE:) Noen av disse matvanene er vanlige blant befolkningen i noen områder av landet, men blir sett på som snodig i andre deler av landet.

Pølse i vafforno'?
Pølse i vaffel er en av disse matkombinasjonene. Det er veldig vanlig i Moss, men i resten av landet er det litt rart. Jeg husker selv da jeg jobbet i isbar og fikk en kunde som ville ha pølse i vaffel, da spurte jeg om han ville ha syltetøy eller sennep og ketchup på. Han ville ikke ha noe på pølsa, men hva er egentlig vanlig blant pølse i vaffelspiserne? På Melløs stadion i Moss selger de pølse i vaffel med sennep, ketchup, rå og stekt løk, samt rekesalat. Det høres jo ikke helt vanlig ut.

Brødskive med makrell i tomat og agurk
Det er jo godt å blande tomat og agurk i en salat, men er det like godt når det gjelder makrell i tomat på skiven? Vi synes nå det er sært nok til å komme med på listen.

- Søtt til osten
Det finnes noen rare varianter av hva enkelte bruker til gulost og brunost.

Brødskive med gulost og syltetøy- Brunost og syltetøy høres jo ikke så dumt ut, men gulost og syltetøy? Vi har vel matkombinasjoner som smaker verre enn det på listen, men jeg tror jeg ville holdt meg unna.

Brødskive med brunost og sirup- Sirup på maten? Det fikk i hvert fall ikke jeg lov til da jeg var liten. Sirup brukes i pepperkaker, men det stopper det for min del. Selv om jeg vet at det er vanlig på pannekaker da, i hvert fall i Australia.

Brødskive med Sjokade og Norvegiaost- Det blir vel litt som med syltetøy til gulost. Søtt pålegg til gulosten er vel ikke helt passende. Men vi har jo druer på osten, så det er kanskje ikke så merkelig likevel.

Brødskive med Nugatti og brunost- og gjerne varmet i mikroen. En snodig kombinasjon, men jeg kan forestille meg at det er godt. Brunosten blir jo litt karamellaktig når den smelter, og kombinert med Nugatti kan jo det bli en ganske så herlig dessert.

- Snodigere skal det bli
Pølse med rekesalat er forholdsvis vanlig, men de to andre rettene må vel sies å være ganske så spesielle.

Blodpølse med sirup- Blodpølse i seg selv høres jo ganske grusomt ut, så det blir vel ikke noe bedre med sirup på. Kanskje det blir godt hvis du har så mye sirup at du ikke smaker blodpølsa.

Pølse med rekesalat- Egentlig en litt snodig kombinasjon, men du og du hvor godt det er. Grillpølse i brød, gjerne ostegrill, med rekesalat og hotdog dressing. Har du ikke prøvd det, så kjør på.

Den snodigste kombinasjonen av dem alle, spør du meg, er brødskive med leverpostei og brunost. Dette kan da umulig være godt. Man varierer visstnok med hvor mye leverpostei man smører på etter hvor kraftig posteien er. Men jeg tror jeg må si meg enig med kona til han som spiser dette, det er en rar kombinasjon.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Spiser du noe litt utenom det vanlige? Del det under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere