Gå til sidens hovedinnhold

Ras fører til stans på Bergensbanen

Myrdal (NTB): Et ras som blokkerte Bergensbanen søndag kveld, kan ramme togtrafikken i dagene som kommer. Flere togavanger ble stanset av raset mellom Ørneberget og Mjølfjell.

Raset søndag kveld førte til full stans, og Bergensbanen er helt stengt mellom Mjølfjell og Myrdal. Strømforsyningen på strekningen er skadd, og passasjerer på flere togavganger ble rammet.

Det er ikke klart når trafikken kan starte igjen, opplyser Jernbaneverket til NTB søndag kveld.

- Rasstedet vil bli undersøkt av en geolog, men dette vil ikke skje før dagslyset kommer tilbake. Det er et jord- og steinras, men omstendighetene rundt hendelsen er ikke klare, og det er ikke aktuelt å sende inn mannskap for å rydde før stedet er klarert, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Meldingen om raset kom ved 17.45-tiden søndag ettermiddag. Lenge sto et tog fast på Flomsbanen, ettersom kjørestrømmen til togene ble borte, men dette toget fikk søndag kveld kjøre igjen.

To tog i rute mellom Bergen og Oslo ble berørt av situasjonen, og NSB arbeidet søndag kveld med å organisere alternativ transport for passasjerene. I alt sju avganger var direkte berørt søndag kveld, men NSB advarer passasjerene om at strekningen kan forbli stengt i dagene som kommer. (©NTB)