RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasende Ap-topper krever at Støre-rådgiver må gå


Kilder i Ap-toppen forteller til Dagbladet at flere er meget kritisk til Aps leder for sekretariatet for stortingsgruppa, Hans Kristian Amundsen (bildet). De krever nå hans avgang grunnet angivelig konfliktskapende og dårlig ledelse.
Kilder i Ap-toppen forteller til Dagbladet at flere er meget kritisk til Aps leder for sekretariatet for stortingsgruppa, Hans Kristian Amundsen (bildet). De krever nå hans avgang grunnet angivelig konfliktskapende og dårlig ledelse. Foto: Arbeiderpartiet Flickr
Sist oppdatert:
Ap-topp Hans Kristian Amundsen beskyldes for lekkasjer og maktspill i Giske-saken. Amundsen nekter for dette og får støtte av varsler.

Under tirsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet skal flere av sentralstyrets medlemmer ha kommet med sterk kritikk av lederen for sekretariatet for stortingsgruppa, Hans Kristian Amundsen. Det skriver Dagbladet onsdag.

Partisekretær Kjersti Stenseng skal ha startet kritikken og uttrykt manglende tillit til sekretariatslederen. Bakgrunnen er angivelig konfliktskapende og dårlig ledelse, at sensitive dokumenter han har hatt ansvaret for har lekket til mediene, at han ikke har klart å skape ro blant de ansatte i gruppa, og kritikkverdig opptreden i valgkampen.

- Vi var mange på møtet som mener at Amundsen må gå. Det var en massiv kritikk mot ham. Mange uttrykte manglende tillit, sier en kilde som var til stede på møtet.

Flere skal ha stilt seg bak kritikken, blant andre AUF-leder Mani Husaini, Anniken Huitfeldt, Hans Christian Gabrielsen, Mette Nord og Jørn Eggum, ifølge Dagbladets kilder.

Kilder sier til Dagbladet at den sterke kritikken i praksis betyr at Amundsen må gå.

Avviser kritikken

Hans Kristian Amundsen har tirsdag kveld svart Dagbladet på epost, etter å ha fått gjenfortalt sentrale deler av kritikken. Han avviser kritikken blankt.

- Det er vanskelig å forholde seg udokumenterte påstander fra anonyme kilder. Jeg deltok ikke i sentralstyremøtet, og har ingen informasjon om hva som ble sagt der. Når det gjelder min håndtering av Giske-saken, som jeg skjønner er utløsende for kritikken, begrenser den seg til at jeg har bistått tre varslere i en forberedende fase, og til støtte og oppfølging underveis og etterpå, skriver Amundsen i eposten.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere