*Nettavisen* Nyheter.

Rasende etter Side2-oppslag

Glamourmodellen Charlotte Fredriksen slår tilbake etter oppslaget om henne og en Se og Hør-journalist.

19.11.08 19:53

(SIDE2): Side2 viste tirsdag bilder av en Se og Hør-journalist i seng med modellen Charlotte Fredriksen som hun også har skrevet om i ukebladet. Begge er iført undertøy og journalisten beføler brystene til modellen.

Les:Bildene Se og Hør ikke vil se
Les også:Visste om bildene
Les også:- Ting er ikke slik publikum tror

- Det er ikke normalt at journalister lar seg avfotografere slik, sa generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til Dagbladet.no.

Han kritiserer Se og Hørs uvanlige nære forhold til kildene, og mener Side2 er i sin fulle rett til å belyse saken.

«Ikke hør på alt man leser»
Det mener ikke Charlotte Fredriksen. Hun rykker nå ut til forsvar for sin venninne på sin egen mobilblogg etter først å ha slettet det pikante bildet.

Fredriksen hevder, under tittelen «Ikke hør på alt man leser», at «dette er kun i ond hensikt mot en fantastisk flink journalist».

Svarene har ikke latt vente på seg.

«Dessuten er det fullstendig verdiløst å høre Fredriksen omtale journalisten som en «fantastisk flink journalist». Dere er jo venninner for svarte. Kan det bli med subjektivt», skriver en som kaller seg for Bedreviter.

«XXX burde selvfølgelig ikke få lov til å skrive om venninnene sine mer, selv om det er snakk om Se & Hør», mener en som kaller seg for Ole.

«Men hvorfor slettet du bilde av dere her på bloggen din hvis alt bare er ondskap og tull? Jeg bare lurer... dømmer ikke ...,» skriver jente24.

Bildet ble fjernet
Blogsoft, som er tjenesteleverandør for bloggen, opplyser at de i helgen ble kontaktet av journalisten som krevde at bildet skulle slettes.

Side2s kilder opplyser at bakgrunnen var at Se og Hør-ledelsen hadde reagert.

Assisterende sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør innrømmer at han er kjent med bildene.

- Utover det har jeg ikke lyst å kommentere saker om navngitte reportere i Se og Hør. Men ta med at hun som alle andre opptrer som en fri person på fritiden, sier Haave.

Haave mener Side2 bedriver heksejakt, og legger til at han håper Side2 utviser et ansvar overfor en ung reporter.

Journalisten er 26 år gammel.

Se og Hør-fotograf til angrep
Journalisten har de siste månedene figurert hyppig på bloggene til opptil flere norske kjendiskvinner. Kilder i medienorge har reagert på den påfallende og åpenbare nærheten journalisten har til de samme kjendisene hun skriver om.

De siste dagene har det vært bred medieomtale av bråket mellom Side2 og Se og Hørs reportasjeteam under Mira Craigs bursdagsfeiring på et utested i Oslo sist lørdag.

Popstjernens fest ble arrangert av, ifølge invitasjonen, «hennes gode venninner». Side2s kilder opplyser at journalisten var en av arrangørene.

Side2 var invitert og hadde ikke fått noen fotorestriksjoner. Men journalisten nektet Side2 ta bilder. Det førte til et munnhuggeri og at en Se og Hør-fotograf angrep sin kollega fra Side2.

Dette har Se og Hør senere beklaget.

Side2 prøvde å komme i kontakt med Charlotte Fredriksen onsdag kveld, men kom til modellens telefonsvarer. På bloggen hennes publiserte hun mandag en melding hvor det står at hun drar til Milano en tur.

Og Se og Hør er i hardt vær om dagen. Onsdag skrev VG at Espen Høiby raser mot Se og Hør etter at de trykket bilder tatt av folk som var tilstede under bryllupet.

Nå har han engasjert kjendisadvokaten John Christian Elden i saken.

Les:Høiby raser mot «spionbilder»

Følg Side2 på mobilen

Denne artikkelen er i etterkant endret av Side2s redaksjon av personlige hensyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.