NEW YORK (Nettavisen/NTB): President Joe Biden trodde åpenbart at den avdøde kongresskvinnen Jackie Walorski var blant deltakerne under en matkonferanse i Det hvite hus onsdag.

Les også: Hevder partiet har en hemmelig plan om å dumpe Joe Biden

Se tabbevideoen her:

– Jackie, er du her?

– Jackie, er du her, ropte presidenten ut over salen.

– Hvor er Jackie, jeg trodde at hun skulle være her, fortsatte han og glemte tilsynelatende at Jackie Walorski omkom i en bilulykke i august og at han selv den gang omtalte nyheten som «sjokkerende og trist».

Les også: Biden-video går viralt: – Skremmende og trist

Republikaneren Walorski var sentral i det tverrpolitiske arbeidet med den store planen for å bekjempe sult og feilernæring som Biden presenterte onsdag, og presidenten etterlyste henne trolig for å rose henne for arbeidet hun la ned.

Se også: Biden-video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

- Skammelig tabbe av Biden

Nå både latterliggjøres og kritiseres president Biden etter tabben.

– Dette er virkelig en forferdelig og skammelig tabbe, skriver den republikanske representanten Vicky Hartzler på Twitter.

– Jackie var en uselvisk leder og en kjær venn. Familien hennes fortjener bedre enn dette. Biden og hele personalet i Det hvite hus bør be om unnskyldning, skriver Hartzler.

- Biden anerkjente hennes fantastiske arbeid

Pressesekretæren i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, uttalte på en pressekonferanse etter tabben at Biden bare «anerkjente hennes fantastiske arbeid», skriver Reuters.

Jean-Pierre fortalte pressen at Biden allerede hadde planer om å invitere familien til Jackie Walorski til Det hvite hus på fredag i forbindelse med en undertegnelse.

- Hun var helt fremst i tankene hans, sier Karine Jean-Pierre.