RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser etter Økokrim-anke

Sist oppdatert:
Investor Jan Brekke ble blankt frikjent for anklagene om innsidehandel, men Økokrim anker saken. Nå raser investoren mot påtalemyndigheten. Les mer her:
(Oppdatert med kommentarer fra Økokrim)

I begynnelsen av februar kunne iMarkedet.no melde at investor og optiker Jan Brekke ble blankt frifunnet i Aust-Agder Tingrett for innsidehandel.

Det var Økokrim som hadde tatt ut tiltale mot arendalitten, etter at han hadde kjøpt aksjer i IT-selskapet Otrum like forut for en avtale.

Les den saken her:

- Aksjehandel fikk meg gjennom den tunge tiden

Saken anket

Bård Thorsen, politiadvokat og aktor i saken, forteller nå til iMarkedet.no at de anker saken inn for kjæremålsutvalget i Agder Lagmannsrett.

- Den saken er anket. Vi anker både bevisbedømmelsen, skyldspørsmålet og lovanvendelsen, sier Thorsen til iMarkedet.no. Han forteller at han er uenig i hvordan retten har bedømt bevisene og hvordan retten har vurdert lovanvendelsen.

- Igjen får jeg bakoversveis

Jan Brekke er svært overrasket da iMarkedet.no ringer. Han har ikke hørt noe om anken fra Økokrim, og iMarkedet.no er derfor den første som opplyser til Brekke at saken enda ikke er ute av verden fra hans side.

- Jeg har ikke hørt et pip fra Økokrim. Igjen får jeg en bakoversveis og en journalist tar kontakt med meg, ikke Økokrim, for å fortelle mg om denne saken, sier Brekke til iMarkedet.no. Han sier videre til iMarkedet.no at han var forberedt på at de ville komme med en anke, men:

- Ingenting forundrer meg fra den kanten (Økokrim, red. anm). Tillitten til de gutta er på minussiden, sier Brekke til iMarkedet.no.

Har sagt ifra

Politiadvokat Bård Thorsen ved Økokrim tilbakeviser ovenfor iMarkedet.no at de ikke har gitt Brekke beskjed om anken.

Torsdag forrige uke notifiserte de Brekkes advokat både telefonisk og via brev at de ville anke dommen fra Aust-Agder Tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere