*Nettavisen* Nyheter.

Raser mot Giertsen

Farmen-Mikkel raser mot Thomas Giertsens etter fredagens «Norske Talenter».

15.03.08 13:37

(SIDE2): «Norske Talenter» - dommerne Mia Gundersen og Jan Fredrik Karlsen ble imidlertid overbevist av den samiske rapgruppen «Duolva Duottar», melder VG.

Juryformann Thomas Giertsen var heller kjølig. Han skjønte ikke hva samene rappet om, og dermed kunne han ikke bedømme det de gjorde.

- Dette er kritikkverdig, og veldig gammeldags. Jeg vil ikke kalle det rasisme. Men noe slikt hører ikke hjemme i 2008. Samisk er et stort språk i Norge, og mange mener det burde være sidestilt med nynorsk, sier Mikkel Isak Eira til VG.

Publikum reagerte
- Jeg kan oppfatte at dere har en klar og tydelig tilstedeværelse på scenen. Men hva dere snakker om og hvor bra teksten deres er, og hvordan det er fremført, ja, det mister jeg helt. For meg blir det dessverre vanskelig å bedømme det dere gjorde, var kommentaren Giertsen kom med etter at rapperen hadde opptrådt.

Dette førte til han han ble buet på av publikum, men da tok Giertsen til motmæle: - Forventer dere at jeg skal kunne samisk også? svarte han med.

Tror ikke Giertsen har noe imot dem
«Duolva Duottar» som har rappet på samisk i tre år, tar Giertsens uttalelser med ro.

- Jeg tror ikke han har noe imot oss - og vi har heller ikke noe imot ham, sier Ivan André Skum, sammen med Ole Mahtte Gaup og Fred-René Øvergård Buljo utgjør han den samiske raptrioen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.