RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot Märthas «vestkantengler»

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Teologiprofessor kritiserer prinsessens pastellversjon av det åndelige.

(SIDE2): Prinsesse Märtha Louises og Elisabeth Samnøys nye bok - «Møt din skytsengel» har skapt mye blest og fått mye oppmerksomhet i media.

I forkant av Den store alternativmessen som starter i Lillestrøm fredag denne uken, går teologiprofessor Notto R. Thelle og prest Asbjørn Stavenes ut i Dagbladet og sier at de savner et opprør fra alternativmiljøet til Märthas såkalte vakre og pastellfargede englene.

Thelle skal selv holde seminaret «Hva har kirken og nyåndelighet til felles» under Den store alternativmessen på lørdag. Der tar han utgangspunktet i prinsessens englebok.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Glansbildeversjon
Thelle mener boka bare dreier seg om vakre, velbalanserte og vellykkede mennesker, og etterlyser de mørke englene. Mens Stavenes kaller englene for «vestkantengler».

Thelle etterlyser et opprør i alternativmiljøet.

- Hvorfor protesterer ikke de andre i disse miljøene? Det fins jo skygger og avgrunner. En gammeldags engel er en som kommer ubedt og kanskje uønsket. De gammeldagse englene utfordrer en og får en til å oppsøke personer man kanskje ikke vil oppsøke, sier teologiprofessoren til Dagbladet.

Presten Asbjørn Stavenes mener prinsessen og Samnøys ideer passer i for de vellykkede i Norge, men ikke for tiggere eller de fattige delene av verden.

- De er vestkantengler, engler for de vellykkede. Jeg avviser ikke hennes erfaringer, men savner andres, sier Stavenes og er bekymret over at det skal oppstå en form for eliteengler.

Bestselger
Boken som ble sluppet i slutten av oktober har allerede blitt svært populær gikk rett inn på bestselgerlisten etter kort tid.

I helgen holder prinsessen og Elisabeth Samnøy foredrag om boken under beskrivelsen: Lytt til hjertet. Vi mennesker mister kontakten med oss selv av ulike årsaker. Dette gjør også at vi mister den naturlige kontakten med alt rundt oss som naturen og skytsengelen vår. Det første steget for å gjenoppta denne kontakten, er å åpne opp for et ærlig møte med deg selv og ditt eget hjertet. I dette foredraget vil du få en smakebit av å lytte til ditt eget hjerte gjennom enkle meditasjoner.

Hele messeprogrammet kan du se her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere