RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot milde straffer for tvangsabort i Kina

Beijing (NTB-TT-AFP): Kinesiske nettbrukere og aktivister raser over lave straffer i saken der en kvinne ble tvunget til å gjennomgå en senabort.

- Jeg er ikke tilfreds med reaksjonene, tjenestemennene som sto bak presset mot Feng, skulle vært stilt for retten og dømt etter straffeloven, sier Deng Jianmeis advokat Zhang Kai til nyhetsbyrået AFP.

To tjenestemenn har fått sparken og sju andre «administrativ straff» etter at 22 år gamle Feng Jianmeis ble presset til å godta et abortinngrep. Det skjedde etter at hun hadde trosset den kinesiske loven som forbyr de fleste familier å få mer enn ett barn.

Hun nektet også å betale en bot på 40.000 yuan eller 38.000 kroner, som hun ble idømt for å ha blitt gravid i strid med reglene. Bilder av Feng og det blodige tvangsaborterte fosteret har vakt avsky verden over.

Samtidig vokser bekymringen for Feng Jianmeis ektemann Deng Jiuan, som har forsvunnet. Ifølge en slektning kom Deng ikke tilbake fra et møte med «en leder», og han tar ikke mobiltelefonen sin, ble det opplyst onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere