RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot pelsdyroppdrett

Norske bloggere raser mot pelsdyroppdrett i Norge etter at Dyrebeskyttelsen offentliggjorde blant annet dette bildet av en revevalp.
Norske bloggere raser mot pelsdyroppdrett i Norge etter at Dyrebeskyttelsen offentliggjorde blant annet dette bildet av en revevalp. Foto: Dyrebeskyttelsen (Nettverk for dyrs frihet)
Sist oppdatert:
- Man kommer ingen vei ved å lukke øynene, sier blogger Kristina Andersen.

(SIDE2): Etter dyrebeskyttelsens avsløringer forrige uke har pelsdebatten rast på hundrevis av norske blogger. Side2blogg.no har hatt nettopp pels som stikkord denne uken, og oppfordret bloggerne til å skrive sin mening om pelsdyroppdrett og pelsbruk. Det er har derfor ikke, opplagt nok, manglet på sterke meninger på Side2blogg i løpet av uken.

Glamourmodell og blogger Cathrine Aschim ber sine lesere ta avstand mot pels i Norge på sin blogg. Og flere følger i hennes fotspor med publisering av bilder, videoer og verbale kraftsalver.

- Blir kvalm og sint
- Denne syke næringa må avvikles, NÅ! skriver Kristina Andersen på sin blogg Kristinaandersen.no.

- Man kommer ingen vei ved å lukke øynene. Visste dere at deler av skattepengene våre går med til denne dyremishandlingen? Jeg blir så kvalm og sint at ord er ikke sterke nok

Forrige søndag sendte Dyrebeskyttelsen ut en pressemelding med bilder som viste tilstanden ved mange pelsdyrfarmer i Norge. Bildene inneholdt dyr med blant annet øyeinfeksjoner, avspiste bein og ører og dyr som bodde nærmest i flokk inne i knøttsmå bur.

Bildene fikk også blogger Caroline Berg Eriksen til å rase.

- Dyrene lider under umenneskelige forhold, de er innesperret i bur, med åpne sår og avgnagde bein. De lever i et helvete, før de skal dø. De har ikke en gang fått muligheten til å leve. De har ikke noe valg skriver Eriksen på bloggen Fotballfrue.no.

Motebloggeren Annette Haga skriver på Nettenestea.com at pelsdyroppdrett bør forbys

- Etter tre år med dokumentasjon av vanskjøtsel- og dyremishandling er det forferdelig at ingenting har blitt gjort enda. Sverige, England, Nord-Irland og Østerrike har innført forbud mot slik virksomhet, mens andre land har satt så strenge velferdskrav at bransjen har forsvunnet av seg selv, skriver Haga.

Blåses opp av media
Frank Ragnarsson setter derimot spørsmålstegn ved grunnen til at vi sier nei til pels.

- Er vi så sykt imot pels kun fordi media blåser opp en stor sak om dette hver eneste høst, hvor de viser noen stakkarslige pelsdyr som ikke har det bra. Hadde det kommet til og vært en like stor sak om det ikke hadde kommet fram i lyset på denne måten? spør han på sin blogg Franka.blogg.no.

Bloggeren bak bloggen baremelissa.blogg.no tenker i samme baner som Ragnarsson.

- Mange av oss sitter å gafler i oss kjøtt og søte små gule kyllinger hver dag også. Ingen MÅ spise kjøtt. Om man tenker på hva kroppen trenger, så kan man like gjerne spise linser og bønner ... Jeg synes pelsindustrien er en unødvendig ting. Men allikevel sluker jeg ikke alt media sier med åpen gane ...!

Hva er din mening om pelsdyroppdrett og bruk av pels? Skriv et blogginnlegg og ping innlegget på Side2blogg.no eller si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere