RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot Skaperen-Audun

Sist oppdatert:
Det norske snowboardmiljøet raser mot Audun Jonassen, kjent fra TV-programmet Skaperen, og mener han trekker hasjbegrepet inn i sporten.

(BiipMag): Audun Jonassen var deltaker i Skaperen i 2006 der han fremmet sin idé om snowboardklær mot hasj. Ideen ble en realitet og Jonassen utviklet kleslinjen Perfect Line.

I en kommentar skriver Norges ledende skate- og snowboardnettside Tacky.no at selv om ideen bak Perfect Line er velment, har ikke Jonassen satt seg inn i hvordan han skal nå fram til snowboardmiljøet.

Det krever en viss troverdighet om man skal røske opp ukulturen i et gitt miljø. En slik troverdighet har ikke Audun Jonassen.

- Audun trekker hasjbegrepet inn i sporten, og setter snowboarding i et dårlig lys, mener Tackys kommentator Jørgen Berg Pedersen.

Vil fremme positive verdier
BiipMag hadde for en tid tilbake et intervju med Audun Jonassen, der han da fortalte om hensikten bak kleslinjen:

- Jeg fikk lyst til å fremme positive verdier og holdninger gjennom Perfect Line fordi jeg skjønte tidlig hvor store forbilder og trendsettere actionsport-helter er for ungdom. Jeg trengte en innfallsvinkel som berørte manges hjerter og som startet en diskusjon om meg og min idé. Jeg valgte å legge listen på hasj siden alle vet hva det er, og fordi jeg følte at det var på vei til å bli sosialt akseptert og normalisert.

- Jeg vil at Perfect Line skulle være en motreaksjon på mainstream klesmerker som selger på «sex, drugs and rock ´n´ roll».

LES HELE SAKEN HER: - Alle må drite seg ut før suksess

Unødvendig og stigmatiserende
Deler av snowboardmiljøet reagerer nå, ikke på initiativet i seg selv, men at Jonassen setter et feil søkelys på miljøet og er med på å forsterke fordommer mot det heller enn å bekjempe dem. Utdrag fra kommentaren til Berg Pedersen på Tacky:

«Det krever en viss troverdighet om man skal røske opp ukulturen i et gitt miljø. En slik troverdighet har ikke Audun Jonassen. Han fremstår ikke som en kjenner av miljøet eller en som gjør noe positivt hovedsakelig for miljøets skyld».

«Når all medieomtalen av kleslinjen knytter snowboarding til hasj, kan det ha en unødvendig stigmatiserende effekt. Og når heller ikke snowboardfolket stiller seg bak prosjektet, hvem tjener da på at Audun lager snowboardklær mot hasj?»

Debatt og kritikk fra begge hold
- Miljøet er ikke videre preget av hasjrøyking, og Audun risikerer dermed å sette snowboarding i et dårlig lys siden han konsekvent trekker hasjbegrepet inn i sporten, skriver kommentatoren.

Nettsidens redaktør Kristoffer Kumar oppsummerer kritikken deres mot Audun i tre punkter:

Jeg vil fremme kjernen i snowboard, ikke snowboardmiljøet, men selve aktiviteten. At snowboard er festen

1. Audun Jonassen har ingen posisjon i miljøet, men dukker opp i en god prosentandel av alle søk etter snowboard i Norge.
2. Audun bruker denne ikke-eksisterende posisjonen til å promotere en anti-narkotikasak som ikke er like reell som det gis uttrykk for.
3. Dette blåses opp i enda større, negativt favør mot snowboardmiljøet i mainstream presse.

Saken har ført til en storstilt debatt på nettsidens diskusjonsforum, der mange kritiserer Jonassen for å stigmatisere brettmiljøet. Siste utvikling er at også Jonassen selv har kastet seg på diskusjonen, med anklager om ukritisk journalistikk og dårlig holdningsskaping fra Tacky sin side.

Heftig debatt på nett
På nettsiden Playboard.no er også diskusjonen levende, med over 66 innlegg i skrivende stund. Her kommenterer også Jonassen selv flere av innleggene under nicket PerfectLine. Har kan man lese hans motsvar mot kritikerne, blant annet:

(...) Men jeg mener dere lager sak av noe som ikke er et problem. Dere lager krig av noe som burde være fred. Jeg kommer i fred. Til og med venner av meg som røyker hasj skjønner det. Og til og med noen av dem synes det er bra at jeg har fokus på å fremme positive holdninger hos ungdom selv om de har andre holdninger til hasj enn meg. Jeg vil fremme kjernen i snowboard, ikke snowboardmiljøet, men selve aktiviteten. At snowboard er festen (...)».

Se hele artikkelen her på Tacky her

Besøk diskusjonen på Playboard her

SISTE FRA BIIPMAG:
- Mer enn dyktighet og utseende
Ungdom flinkest i førstehjelp
Tyggis mot stress
Er du smartere enn snittet?
Åtte idiotsikre samtaleemner

Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere