Tidligere i januar lanserte Microsoft, selskapet bak Xbox, planer for å bedre energieffektiviseringen til sine spillkonsoller.

Hensikten med effektiviseringen er å få konsollene til å bruke mindre strøm, slik at det kan komme både miljøet og forbrukernes lommebok til nytte. Selv sier Xbox at de blir første selskap med karbonbevisste konsoller.

Det har falt i dårlig jord hos flere konservative amerikanske politikere. Enkelte kritiserer nå Xbox for å være for «woke», og for å bry seg for mye om miljøet.

– Det er galskap det de driver med. De prøver å rekruttere barna våre til klimapolitikk i tidlig alder, sier Fox News-programleder Jimmy Failla.

Saken ble først omtalt av Washington Post.

Hamburger, bil og gasskomfyr

Xbox-debatten er en forlengelse av en allerede eksisterende debatt, som virkelig tok fyr etter at det statlige organet for forbrukersikkerhet (Consumer Product Safety Commission), ikke ville utelukke å forby gasskomfyrer.

Konservative stemmer føler tiltak for å redusere karbonavtrykket til hverdagsprodukter, truer amerikanernes hverdagsliv. Produkter som hamburgere, kaffe, biler og våpen er blant disse.

En rekke politikere har tatt til sosiale medier for å fremme sitt syn på saken. Texas-senator Ted Cruz, som representerer det republikanske partiet, lurer på hva det neste blir.

– De vil ta fra dere våpnene deres. De vil ta fra dere gasskomfyrene deres. Og nå vil de ta fra dere Xbox, skriver Cruz på Twitter.

Små endringer for gamere

Selv om mange frykter konsekvensene av Xbox' siste oppdatering, er selskapet selv roligere.

De forklarer i et blogginnlegg at endringene nesten ikke vil være merkbare.

Blant annet vil selskapet gjøre slik at spillkonsollene vil gjennomføre større oppdateringer på nattetid, og innføre strømsparingsmodus som standard for flere av sine modeller.

I praksis betyr det at gamere i verste fall må belage seg på å vente 15 sekunder lengre når de skrur på konsollen enn tidligere, skriver Washington Post.

– Du kan justere innstillingene dine når som helst, og velge det som fungerer best for deg, sier Blaine Hauglie i Xbox til Washington Post.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere saken utover det opprinnelige blogginnlegget.