RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot utro Spider-man

Sist oppdatert:
En scene der Spider-Mans alter ego, Peter Parker, kysser en annen kvinne enn kona Mary Jane Watson får fansen til å se rødt.

(SIDE2:) Denne uken kom den første historien om en singel Spider-Man i bladhyllene i USA. Historien starter med en tegning av Peter Parker som kysser en kvinne som ikke er hans kone Mary Jane Watson, skriver New York Post.

Ren ondskap
I tegneserieverdenen giftet de to seg i 1987, og som kjendisbryllup flest har bryllupet en egen referanse på Wikipedia.

Men det er få steder det er så mange skurker som stikker kjepper i hjulene som i tegneserieheltenes verden. I forrige nummer av serien som gis ut i USA kjempet Spider-Man mot superskurken Mephisto.

Ofret ekteskapet
Han er så ond som en superskurk kan bli, og fansen som tar tegneserier til et høyere nivå har tidligere diskutert om Mephisto og Djevelen er en og samme skapning.

Problemene for Spider-Man denne gang oppsto når han måtte redde sin tante May fra Mephisto. Han gikk da med på en avtale der han ofret sitt ekteskap med Mary Jane mot at Mephisto ikke tok livet av hans tante.

-Dere to vil ikke lenger være gift. Fordi dere har aldri vært gift. Det har simpelthen aldri skjedd, sa Mephisto i forrige utgave av bladet.

Fansen raser
Derfor handler serien nå om en singel Spider-Man, og det har ikke vært lett for fansen å takle.

-Den første siden er et sjokk, og det er gjort med vilje. Det er en slags virkelighetssjekk for de leserne som har fulgt oss over tid, sier sjefredaktør Joe Quesada til New York Post.

Nå raser debatten flere steder på nettet, og noen foreslår en massiv boikott til Spider-Man er tilbake hos sin kone. Andre foreslår å kjøpe bladet, rive det i stykker og sende det til Marvel.

- Dette er den sanne Spider-Man
Forlaget synes imidlertid å ha planlagt det hele godt, og sier reaksjonen er som forventet. Lite tyder derfor på at de vil snu i døren på grunn av disse tilbakemeldingene.

De mener derimot at dette gjør de enklere for deres skribenter å presentere «den sanne Spider-Man» for leserne.

- Det er en viss stabilitet som følger det å være gift. Når han blir stabil, tar man bort noe av dramaet som var en viktig del av livet hans, sier Quesada.

En ordinær skilsmisse ville fått tegneserieikonet til å se gammel ut, så det var heller ikke et alternativ.

Om salgstallene går i været nå Spider-man nå blir ungkar gjenstår å se, spennende er det i hvert fall. I USA økes antallet utgivelser nå fra en til tre ganger i måneden.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere