*Nettavisen* Nyheter.

Raser mot Zlatans agent

Foto: David Ramos (AP)

Barcelona har sett seg lei på uttalelsene til Mino Raiola. Samtidig rapporteres det om at Milan skal låne svensken.

Oslo (ANB): Overgangssagaen rundt Zlatan Ibrahimovic nærmer seg etter alt og dømme slutten – men frontene er samtidig steile inntil det siste.

Nå tyder mye på at krangelen kan komme til å fortsette også etter at en eventuell avtale mellom Barcelona og AC Milan er i boks. Ledelsen i den katalanske storklubben skal nemlig være møkk lei uttalelsene til svenskens agent – og tar nå til motmæle.

Fredag kveld la Barcelona-ledelsen ut en uttalelse på klubbens hjemmesider der man går kraftig i rette med Mino Raiola.

- Sliter med seg selv
I uttalelsen, som er gjengitt i den svenske storavisen Expressen, står det blant annet at «Raiolas uttalelser har satt spørsmål ved integriteten og moralen til vår trener Josep Guardiola». Barcelona-ledelsen hevder det har påvirket Zlatans vilje til å fullføre sin avtale med klubben.

Videre antyder klubben at man kan komme til å bryte den kontrakten man i dag har med Raiola – som følge av at agentens uttalelser er et brudd med innholdet i denne. I kraft av å være Zlatans agent får Raiola i øyeblikket et årlig honorar av Barcelona.

Den frittalende agenten har ikke spart på konfekten når han har omtalt den katalanske klubbens trener de siste dagene.

- Han er ikke så perfekt som alle vil ha det til. Han sliter med seg selv, sa han til svenske Aftonbladet nylig.

- Han vil kanskje bygge en spiss selv, sånn at han blir helt fornøyd. Hvis ikke Eto'o var bra nok, Zlatan ikke er bra nok og Villa kanskje ikke er bra nok. Jeg vet ikke hva problemet er, sa Raiola til Expressen fredag.

Låneavtale
Samtidig er det mye som tyder på at Zlatan Ibrahimovic blir Milan-spiller i løpet av kort tid. Ifølge italienske medier skal handelen sluttbehandles på et møte 16.30 lørdag.

Hvordan den endelige avtalen vil se ut, er det imidlertid høyst ulike rapporter om.

Fredag skrev en rekke medier at Milan og Barcelona var enige om en overgangssum for svensken, men natt til lørdag meldte den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport at det i første omgang blir snakk om en låneavtale.

AC Milan skal samtidig ha forpliktet seg til å kjøpe den svenske stjernespissen i løpet av tre år. Gjør man ikke det, har Barcelona krav på en betydelig sum i kompensasjon.

Ikke med i troppen
Lørdag formiddag trente hovedpersonen med lagkameratene i Barcelona, men samtidig ble det klart at svensken ikke er med i troppen til seriekampen mot Racing Santander.

Det forklarte trener Pep Guardiola på følgende måte:

- Ibra er ikke med i troppen fordi jeg tror det er best med tanke på omstendighetene. Men Ibrahimovic er fortsatt Barcelona-spiller.

Guardiola tok også selvkritikk da han fikk spørsmål om han selv kan ha gjort noe galt i behandlingen av Zlatan.

- Absolutt. Hvis det blir uro i troppen, må jeg ha gjort noe feil, sa han ifølge Expressen. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.