RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over ammedukke

Foto: Berjuan Toys / Splash News (Berjuan Toys / Splash News)
Sist oppdatert:
Foreldre reagerer på dukken som lar barn imitere amming.

(SIDE2:) «Breast Milk Baby» er en dukke som gjør at barn kan imitere hvordan det er å amme. Med leken følger også en spesialtopp i fargerikt materiale. På toppen er det festet to blomster med sensorer som forestiller brystvorter. Når babydukken tas nærme blomstene beveger dukken seg og lager ammelyder, skriver ABCNews.

Leken er nylig lansert i USA, og i reklamen for produktet kan man se en mor som ammer sitt barn, før bildet går over til en 6-åring som ammer babydukken. Reklamen prydes med tekst som «det fantastiske ved det å være mor», og «lærdom for livet».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Naturlig
Mange reagerer på den nye leken, og debatten raser blant foreldre og på internett. Kritikere mener dukken får jenter til å vokse opp altfor fort. Andre mener leken kan oppmuntre til tidlig sexdebut og graviditet.

Produsent Berjuan Toys opplyser at de er blitt kalt både pedofile og perverse, og at de setter unge jenter i fare.

- Amming var en naturlig ting før grådige farmasøytiske firmaer prøvde å tjene penger på kunstig melk. Når jenter nå leker med ammebabyen vil hun lære at det er den naturlige måten å mate et barn på, sier talsperson Dennis Lewis ifølge ABCNews.

Lege og barnepsykiater Ned Hallowell mener også at leken er uskyldig.

- Den enste skaden dukken kan gjøre er hvis man slår noen i hodet med den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere