*Nettavisen* Nyheter.

Raser over iPhone-pris

Prisene på den nye iPhone setter sinnene i kok.

NetCom mottok sterk kritikk etter at de annonserte prisene på iPhone 3G, som lanseres over hele verden på fredag. Kritikken har vært så sterk at Netcom i dag annoserte endringer i abonnementsvilkårene , samt et nytt abonnement med fri bruk av datatrafikk.

Raser i Canada
Men det er ikke bare i Norge at mange har blitt rasende over iPhone-tilbudet. Kanadiske kunder er i harnisk over tilbudet som teleoperatøren Rogers Wireless har kommet med.

Selskapet har lansert fire forskjellige abonnementer, med priser som varierer fra 60 til 115 kanadiske dollar i måneden. Ingen av abonnementene har inkludert helt ubegrenset databruk, og som det eneste landet i verden må kanadiske brukere binde seg til en tre års kontrakt med teleoperatøren.

Protester gir færre telefoner
Dette har ført til store protestaksjoner på internett, der kunder lover å ikke kjøpe Apples nye telefon før prisene blir dumpet. Dette har fått til dels stor oppmerksomhet i kanadiske medier.

Nå melder AppleInsider at Apple er svært lite fornøyd med måten Rogers har håndtert situasjonen på. Ryktene går nå høyt om at Apple vil omdirigere deler av forsendelsene av telefoner som skulle til Canada over til andre land der de regner med at etterspørselen.

Morsomme karikaturer
Situasjonen har ført til en rekke morsomme karikaturer i kanadiske aviser som forklarer situasjonen på en kort, men klar måte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cam Cardow, The Ottowa Citizen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cam Cardow, The Ottowa Citizen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tab/The Calgary Sun

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.