*Nettavisen* Nyheter.

Raser over omstridt bryllupsinvitasjon

Foto: Scanpix/Wikipedia Commons

Syrisk ambassadør invitert i bryllupet til tross for at syriske sikkerhetsstyrker skal ha drept minst 450 demonstranter.

28.04.11 09:28

Fredag er det duket for kongelig bryllup i Storbritannia. Det er ventet en stor folkefest når prins William og Kate Middleton vies i Westminster Abbey klokken 12.00 fredag ettermiddag.

Men gjestelisten til det kongelige bryllupet har vært omdiskutert. Tidligere statsministere som Tony Blair og Gordon Brown blir ikke invitert til bryllupet, mens Syrias representant i Storbritannia, ambassadør Sami Khiyami, har fått invitasjon.

Skaper sinne
Dette skaper sinne hos opposisjonen som reagerer på at Syria blir representert i bryllupet til tross for at syriske myndigheter bruker omfattende vold mot demonstranter.

- Vi kan oppleve horrible drap i gatene i Syria samtidig som at den syriske ambassadøren deltar i bryllupet, sier parlamentsmedlem for Labour, Kevan Jones, til The Times.

Ifølge syriske menneskerettighetsorganisasjoner har over 450 mennesker blitt drept av syriske sikkerhetsstyrer siden opptøyene startet i midten av mars.

Innkalt på teppet
Tidligere denne uken ble ambassadør Khiyami innkalt på teppet i det britiske utenriksdepartementet. Da ble ambassadøren fortalt at britene anså Syrias behandling av demonstrantene som uakseptable.

Onsdag kveld var FNs sikkerhetsråd samlet for å drøfte den kritiske situasjonen i Syria. Men medlemslandene lyktes ikke å forenes om en felles uttalelse, hvor de fordømmer syriske myndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag