Raser over prinsessens pengebruk

PÅ TUR: Prinsesse Eugenie reiser jorda rundt i sitt friår.

PÅ TUR: Prinsesse Eugenie reiser jorda rundt i sitt friår. Foto: (Getty Images)

Storbritannias ferske partyprinsesse koster skattebetalerne dyrt.

(SIDE2): Prinsesse Eugenie (19) lever herrens glade dager etter at hun startet det tradisjonelle friåret i fjor høst, før studiestart venter henne.

Prinsessen, som er datter av prins Andrew og Sarah Ferguson, har vært innom de fleste kontinenter til nå, og det er ikke akkurat en gratistur hun er ute på. Den britiske avisen The Sun raser i dag på skattebetalernes vegne nå i disse finanskrisetider og mener sikkerhetsvaktene Eugenie har med seg koster skjorta for den vanlige mann i gata.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Flere millioner
Reiser jorden rundt på businessklasse, lommepenger og hotellopphold, pluss overtid for to sikkerhetsvakter som må være ved prinsessens side hele tide er regnet ut til å lande på godt over to millioner kroner.

Da storesøster Beatrice (20) tok sitt friår for ett år siden kostet det også mer enn 2,2 millioner kroner, og da gikk turen til Argentina, Brasil, Spania, Belgia, Sveits, Los Angeles og den eksklusive øya St. Barts i Karibbien. Eugenie valgte en litt annen reiserute og har til nå besøkt Russland, Mongolia, Tyrkia, Sør-Afrika, Kina, India og hun har vært innom Los Angeles.

Backpackerstil
For tiden er 19-åringen i Phuket i Thailand der hun fester på høygir ifølge britiske medier. Foruten to «jobbreiser» sammen med mamma Fergie til Tyrkia og pappa til Mongolia, så har Eugenie forsøkt å holde kostnadene nede ved å bo på billige backpackersteder rundt om i verden. Men hun også bodd på dyre hoteller andre steder i verden.

Det skal være prins Andrew som ønsker 24-timers vakthold for døtrene, noe som egentlig ikke er nødvendig mener republikanske tilhengere i Storbritannia. Trusselen mot den femte og den sjette arvingen til tronen er minimal, hvis den i det hele tatt eksisterer, skriver avisen.

Prisen på de rojale friårene skaper iallfall debatt i landet som sliter økonomisk, og avisen mener at skattebetalerne burde slippe å punge ut for fest og moro for prinsessene.

Hot prinsesse
Før hun fylte 18 år holdt Eugenie seg unna media og det var ingen skandaler eller bilder av henne som florerte i media, men i løpet av det siste året har mediedekningen tatt seg opp betraktelig og har ført til at Eugenie havnet på Forbes liste over de ti hotteste kongelige.

Se listen her:Er ikke Madde sexy?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.