RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom B. Hansen (Porsgrunns Dagblad)

Raserte butikk - ødela mat og utstyr

Sist oppdatert:
I tillegg til å ødelegge absolutt alt av mat og utstyr i butikken, har de som brøt seg inn malt rasistiske utsagn på veggene på bakrommet.

- Jeg har ikke ord for hvordan jeg føler dette her. Jeg jobber hardt for å bygge opp en butikk som folk skal like å handle i, også møter jeg nok en gang en fullstendig ødelagt butikk når jeg kom på jobb i dag. Det går bare ikke an å beskrive hvordan dette går inn på meg, sa en fortvilet Hassan Al Saadi som driver butikken, skriver pd.no.

Mistenkte rasisme
Al Saadi åpnet Bamble Asiamat sammen med sin kone Nina Langerud i juni 2008. Bare tre måneder etter, i september 2008, ble butikken rasert første gang. Da hadde det også vært en rekke innbrudd i butikken i ukene før raseringen.

- Jeg må dessverre si at jeg mistenker at det ligger rasisme bak dette, sa Langerud den gangen.

Al Saadi er ikke lysten på å beskylde noen for noe som helst, men han viser PD veggen på bakrommet.

«Fuck Utlanding» har noen sprayet på bakveggen under ødeleggelsene denne gangen.

- Jeg har nok hatt episoder med enkelte mennesker i butikken også, men jeg trodde aldri det skulle bli så ille som dette, sier han.

Politiet var på stedet og sikret seg tekniske bevis da PD var innom butikken i Langesund i går. Det var imidlertid for tidlig å si noe om hvilke teorier de jobber ut fra i etterforskningen. De ber imidlertid om hjelp fra eventuelle vitner til ødeleggelsene i Bamble Asiamat natt til onsdag.

Vært i alle rom
Vandalene som besøkte Bamble Asiamat gikk grundig til verks. De var i absolutt alle rom i butikken, og ødela det aller meste de kom over. De hadde nok en gang tatt alt av egg og smørt dem ut på gulvene i butikken. Det var røsket ned og knust glass og krukker med mat fra hyller hele veien.

Sekker med ris var kuttet opp, og risen blandet seg med de knuste eggene på gulvet. I det hele tatt var det et utrolig syn som møtte Al Saadi da han kom på jobb onsdag.

- Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg skal orke å gå på med opprydning her nå. Jeg føler meg helt tom. Hvem er det som har så mye i mot meg? Kanskje ikke det er meningen at jeg skal drive denne butikken, sa han med et bedrøvet blikk på ødeleggelsene.

Les flere saker hos pd.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere