RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasisme i innboksen

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Det rasistiske nettstedet Solkorset.org sender ut massive mengder spam. Til nå har 4000 NTNU-studenter mottatt rasistisk e-post.

Det melder studentavisen Under Dusken.

Nettstedet skriver blant annet at nazistenes gasskamre hadde til hensikt å avluse fanger og hindre tyfusepidemier. «Gasskamrene var altså der for å redde fangenes liv», skriver Solkors.org.

En av dem som har mottatt denne type spam, er Runar Solberg.

- Det ikke gir noen god følelse å få slik spam, sier han til avisen.

Og spammerne sparer ikke på kruttet.

- Uforbederlige forbrytere, kronisk syke, og andre som av medfødte lyter på kropp og sjel ikke kan gjøre nytte for seg eller er til skade for samfunnet, plasseres i permanente leire til forpleining på statens bekostning, men mister retten til å forplante seg.

Dette er et av flere nazistiske propagandautsagn man kan lese på nettsiden.

Ifølge Henrik Lunde ved Antirasistisk senter i Oslo går nettstedets ytringer inn under straffelovens paragraf 135a, kalt rasismeparagrafen.

- Men slik rettstilstanden er i dag, er ikke slikt innhold straffbart. Det er svært høy terskel for å bli dømt, sier Lunde.

IT-sjef Roar Aspli ved NTNU har allerede fått flere henvendelser om nettopp denne type spam.

- Det er ikke første gang de sender ut slikt. Som tiltak kan vi nekte å ta i mot mail fra den aktuelle adressen og vi kan stoppe mail som har «www.sol...» i meldingskroppen. Men spammeren kan rimelig lett komme seg rundt begge ting ved å bruke en annen avsenderadresse eller skrive adressen på en annen måte, forklarer Aspli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere