Gå til sidens hovedinnhold

- Rasister skal bekjempes - ikke anerkjennes, Hagen!

Dette er Frp i et nøtteskall.

Partileder og finansminister Siv Jensen tar skarpt avstand fra at et medlem av Frp samtidig kan være medlem av den islam- og muslimfiendtlige organisasjonen SIAN - «Stopp islamiseringen av Norge».

Hennes forgjenger som partileder, stortingsrepresentant og bystyrerepresentant i Oslo, Carl I. Hagen, snakker henne midt i mot. Hvorfor mener Siv Jensen at en ikke kan være medlem av FRP og SIAN samtidig? «Det er ikke forenlig med å være medlem av en slik organisasjon», sier Jensen til NRK. Noen ytterligere begrunnelse foreligger ikke, men det sier mye.

Men hvorfor mener Carl I. Hagen at det er fullt ut forenlig å være medlem av Frp og en åpenbart rasistisk organisasjon som SIAN?

Les mer

Frp-topp vil kaste ut SIAN-medlemmer og de som sprer hat

Jo, fordi han ikke er alene om dette synet i Frp. Han og hans meningsfeller mener tydeligvis at Frp er tjent med å kommunisere denne type holdninger ut i det offentlige rom.

Hagen har tydeligvis mange i sitt parti som deler dette synet. Lokallagsleder Anne Elisabeth Østreng på Nesodden er en av dem. Hun forsvarer SIAN. Den andre er tydeligvis Frps ordførerkandidat John Brungot på Nesodden. Dette er et pill råttent parti hvor altfor mange har tvilsomme meninger og holdninger. Om disse meningene ikke er direkte rasistiske, så er de i alle fall med på å gi anerkjennelse til rasister i vårt samfunn.

I SV mener vi at i en tid hvor en terrorist og rasist har gått til åpent og bevæpnet angrep på muslimer i Norge, er Hagens utspill ikke noe annet ment enn å sende et budskap til alle rasister i Norge: Kjør på. Muslimer kan og skal tas! Dette er forkastelig, Hagen.

Les mer

Frp-kandidat ekskluderes fra partiet for muslimkritiske innlegg

Du er en ypperlig retoriker, Hagen. Du kan kommunikasjon. Du vet hva Norge trenger av budskap i dag. Det er det motsatte av det du her kommer med.

Norge trenger en ledelse som utvetydig sier nei til rasisme og muslimhat. Du derimot, er opptatt av ditt eget parti. Du gir blaffen i hva Norge trenger. Du er kun opptatt av hva Frp trenger. Det er utilgivelig.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken