RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rask gevinst for Bergesen-fetterne

Sist oppdatert:
De to Bergesen-fetterne Morten Bergesen og Petter C.G. Sundt kjøpte i fjor høst en større post i rederiet som svar på Helmut Sohmens aksjekjøp. Nå tar de en gevinst på 100 millioner
De to Bergesen-fetterne har helt siden rederiet ble tatt på børs vært dominerende aksjonærer i det tradisjonsrike rederiet, og da posisjonen ble truet i fjor høst svarte fetterne med et å kjøpe seg opp til 39,3 prosent.

Det var en rekke kjøp av Hongkong-rederen Helmut Sohmen i løpet av våren og sommeren i fjor som fikk fetterne til å reagere. De kjøpte over to dager Bergesen aksjer for 277 millioner kroner, fordelt med to tredjedel på Petter C.G. Sundts Sundt AS og en tredjedel på Morten Bergesen.

Det kan se ut til å maktdemonstrasjonen har fungert for i dag har Sohmen kjøpt alle deres aksjer i Bergesen til kurs 180 kroner. De to fetterne kan dermed ta en samlet gevinst på 100 millioner på aksjene som ble kjøpt i begynnelsen av oktober i fjor.

Hva bokført verdi er på de to fetternes hovedbeholdninger av Bergesen-aksjer, er ikke kjent.

Petter C.G. Sundt har i dag gjennom sitt heleide Sundt AS solgt 10.940.359 A-aksjer, mens Morten Bergesen har solgt 5.634.747 A-aksjer. Tilsammen har fetterne solgt aksjer for 3 milliarder kroner i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere