RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raskere postbud i fjor

Oslo (NTB): Nesten ni av ti A-postsendinger kom fram til adressaten over natta i fjor. Det er ny rekord for Posten. Men det går fortsatt tregt i Nord-Norge.

I 2009 fikk Posten fram 88,3 prosent av A-brevene over natta, noe som er det beste resultatet Posten har hatt, skriver Nationen.

Utviklingen har vært positiv siden det krevende året i 2006. Da kom bare 82,4 prosent av A-brevene fram over natta. I 2007 var tallet 85,1 prosent og året etter 87,1 prosent. Konsesjonskravet er 85 prosent.

Konserndirektør for distribusjonsnett, Tore K. Nilsen, sier det er kontinuerlig arbeid som gjør at leveringskvaliteten er på toppnivå.

- Det har bølget litt opp igjennom åra. Men vi har hatt fokus over tid på å etablere kvalitetssystemer som gjør at man jobber mer langsiktig og målrettet enn før, sier han.

Men fremdeles er det store forskjeller på hvor i landet posten kommer raskt fram.

I sør er det best, i nord er det dårligst. Mens 81,1 prosent av A-brevene i nord kom fram over natta, kom 88,8 prosent fram over natta i Postens region sør.

- Det er ikke tvil om at vi har utfordringer i Nord-Norge. Å oppnå eksakt samme nivå på postleveransene krever enorme ressurser, sier Nilsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere