RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raskere tog på Rørosbanen

Togene på Rørosbanen skal i fremtiden kunne kjøre raskere enn i dag. Jernbaneverket varsler en omfattende oppgradering av toglinjen.

Jernbaneverket skal utbedre toglinjen gjennom Østerdalen til Røros. Det skal iverksettes en rekke mindre tiltak, som til sammen skal gi en betydelig økning av reisehastigheten på strekningen Hamar – Røros.

Flere saker fra Boarding.no
Banesjef Tor Rørosgård opplyser at oppgradering av delstrekninger starter allerede detet året.

Tiltakene er hovedsakelig utbedring av siktforhold i kurver, tilrettelegging av veier som krysser sporet og ny skilting av strekningen. Med dette vil togene kunne kjøre lengre strekninger med 130 kilometer i timen.

Dermed skal togene kunne kjøre 18 minutter raskere enn i dag mellom Hamar og Røros. Dette betyr en reisetid som det vil være vanskelig å oppnå med personbil og betydelig raskere enn buss.

Dersom hastigheten på Rørosbanen skal økes ytterligere må det planovergangene fjernes helt og det er da snakk om større investeringer.

- Vi tror disse enklere tiltakene vil være riktige for Rørosbanen og at de vil bidra til at den veksten i trafikken på banen vi nå ser vil kunne fortsette, sier Tor Rørosgård i en pressemelding.

Rørosbanen har meget god linjeføring over lengre strekninger, noe som gjør det mulig for togene å holde høy gjennomsnittsfart etter norske forhold.

NSB har for øvrig nå lagt om rutene sine slik at korrespondansen mellom Rørosbanens tog og togene til/fra Oslo på Hamar er bedret i form av kortere omstigningstid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere