*Nettavisen* Nyheter.

Raskere trådløs overføring

Foto: (Ill.foto)

Du kan vente deg raskere trådløs overføring når Blåtann nå skal samarbeide med den nye teknologien ultrabredbånd.

Bluetooth Special Interest Group, SIG, vil lage raskere trådløs overføring av data ved å dra nytte av den nye UWB-teknologien.

Det skal gi høyere hastigheter og bakoverkompatibilitet med dagens blåtannprodukter.

Hva betyr det?
UWB er nok en trebokstaversforkortelse fra IT-verdenen, og står for Ultra Wide Band.

Dette er en teknologi som gir raskere trådløs kommunikasjon, og kan i dag overføre data med hastigheter mellom 40 og 60 megabit per sekund. Til sammenlikning overfører Blåtann-teknologien i siste utgave 3 megabit per sekund.

Samarbeid
Selv om Blåtann er tregere, er standarden veletablert og har stor utbredelse, mens UWB ikke er etablert på IT-markedene.

Det skal det nye samarbeidet bøte på.

- Medlemmene i Bluetooth SIG vil se produkter som klarer høyere datahastigheter, og det er mulig, sier SIG-sjef Michael.

Detaljene i samarbeidet er fortsatt ikke klare, men målet er å finne en arkitektur som lar apparater bruke UWB for å øke hastigheten på trådløse overføringer, samtidig som de skal være bakoverkompatible med dagens blåtannprodukter.

Streame video
Et av områdene hvor UWB kommer til å spille en stor rolle, er å streame høykvalitets video mellom bærbare produkter. Det klarer ikke Blåtann.

- Bluetooth SIGs hensikt med å bruke UWB i neste generasjon av blåtannprodukter er et veldig positivt steg som kommer til å la brukerne problemfritt koble pc-er, telefoner og annen konsumentelektronikk til hverandre, sier Intels UWB-strateg Stephen Wood.

UWB er ventet å klare overføringshastigheter fra 100 megabit til 2 gigabit per sekund på en avstand på få meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.