RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasutsatte beboere i Bergen får hevet boligkjøpet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Beboerne i den rasutsatte Ladegårdsgaten i Bergen fikk en gladmelding til jul. Fredag bestemte Høyesterett at de får hevet kjøpet.

Beboerne vant fram i både Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett, og fredag også i Høyesterett. De tre domstolsinstansene var alle enige i at eierne av tre leiligheter skulle få hevet kjøpet. Dermed er det slått fast at de hadde reklamert i tide.

Eierskifteforsikringsselskapene AmTrust og Anticimex har derimot ment at kravene kom for sent. I tillegg til å la beboerne heve kjøpet, må forsikringsselskapene også betale rundt 140.000 kroner i sakskostnader.

De fem beboerne i de tre leilighetene har blitt innvilget fri sakførsel fra det offentlige. Ytterligere fem saker står for retten for andre leiligheter i bygget. Disse sakene har vært stanset i påvente av at denne saken skulle avgjøres.

De fem beboerne i de tre leilighetene som nå har vunnet fram i Høyesterett, kjøpte og overtok leilighetene i borettslaget i 2006 og 2007, men krevde kjøpet hevet da skadene ble oppdaget.

Problemene med bygget ble oppdaget i 2008-2009, da det ble funnet store setningsskader. Snart ble det klart at setninger fortsatt pågikk og at disse var så alvorlige at det var fare for sikkerheten. I juli 2009 måtte 15 leiligheter fraflyttes på grunn av rasfare.

Det ble oppdaget setningsskader på opptil 30 centimeter i blokken. Utbedringskostnadene for bygget er anslått til 70 til 100 millioner kroner. Det er anbefalt at hele eller deler av bygget rives.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere