RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råtass-rollespill til Xbox

(www.tothegame.com)
Sist oppdatert:
Rollespillet «Jade Empire» byr på en flott historie og masse slåssing i vakre omgivelser. Mye skal til for at dette ikke blir det beste Xbox-rollespillet. Se bildene.

Er du ikke glad i biler, er «Jade Empire» årets største Xbox-tittel. En fantastisk fortelling fra den tiden Kina hadde keiser driver rollespillkongene i Bio Ware sitt nyeste spill. Som en av en rekke kampsportutøvere opplever du romantikk, svik og storslagne hendelser.

Historien sier vi ikke mye om, men er timene vi har spilt noe å gå etter, har vi en storslagen opplevelse i vente. Den kanadiske utvikleren har fått til både manuskript, stemmer og kameraføring. Personene på skjermen er troverdige og du hører gjennom dialogen. Du blir aldri fristet til å lese det som står og gå fort videre.

Omgivelsene er uten unntak nydelige. Du utforsker blant annet rundt huler og store byer, og alt er av ypperste klasse. Grafikkmotoren presenterer en verden du lever deg inn i, det virkelig liv forsvinner når du setter igang med «Jade Empire». Miljøene er godt satt sammen og rikt detaljerte. Det er så mye å finne på at dette ikke kan være annet enn et spill som både varer og rekker.

Men stjernen i «Jade Empire» er ikke omgivelsene eller historien, det er kampsystemet. For første gang i Bio Ware sin historie kjemper du i sanntid. Selvom figuren er en kampsportutøver, ligner det ikke på vanlige slåssespill. Kontrollen sitter i løpet av noen minutter og hastigheten ligger på et behagelig nivå. Det kan bli hektisk, men du mister aldri kontrollen.

Figuren din lærer seg flere stiler, og hver har sine fordeler og ulemper. Noen bygger på kjappe angrep, mens andre fokuserer på å gjøre mest mulig skade. Mer mystiske angrep er også på plass. De mest spesielle lar deg forvandle figuren din til et av monstrene du møte på veien. Ulike våpen kan også benyttes.

Valget av kampstiler er ikke det eneste som skiller figurene dine fra hverandre. Ulik distribusjon av erfaringspoeng er en selvfølge. Du kan konstruere alt fra en lynkjapp fighter til den største sumobryteren. Mer interresant er teknikker. Disse har fordeler og ulemper, og når valget først er tatt kan du ikke angre. Bio Ware tvinger deg til å tenke gjennom hvordan figuren din skal utvikle seg. For eksempel kan en teknikk gjør deg sterkere på bekostning av magibeholdningen.

For å komme deg opp og frem i «Jade Empire» må du løse oppgaver. Noen er påkrevd, mens andre resulterer i bonuser du får nytte av senere i eventyret. Fem timer inn har vi reddet piker i nød og gjort livet til en haug landsbybeboere lettere. Som i utviklerens forrige spill, bestemmer oppførselen din karakterens personlighet. Muligheten til å ende opp som en gal drapsmann ingen vil snakke med er altså på plass.

Førsteintrykket vårt av «Jade Empire» er utelukkende positivt. En flott verden og et kampsystem med så mange muligheter at hodene våre holder på eksplodere, er det vi har lagt mest merke til. Alt heller mot at «Jade Empire» blir det beste Xbox-rollespillet.

Den endelige anmeldelsen publiseres torsdag 21. april. Spillet kommer den 22. april

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere