RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Ratchet & Clank» gjør det igjen

Sist oppdatert:
«Ratchet & Clank: Tools of Destruction» er det beste PS3-spillet siden lanseringen.

(Spillmagasinet): Kattedyret Ratchet og hans robotvenn Clank begynte sine liv på PS2, og de tre første «Ratchet & Clank»-spillene regnes for å være blant maskinens beste.

I tillegg til å være skikkelig gode plattformspill, inneholder de også et godt kampsystem og feidene er kjempemorsomme.

Tilbake i form

Kampsystemet er likevel ikke på høyde med de du finner i «skikkelige» actionspill, og ting gikk skeis da utviklerne begynte å nesten utelukkende fokusere på actionbiten. Med seriens PS3-debut er den artige duoen heldigvis tilbake i storform.

Les også:Ratchet er klein

For «Ratchet & Clank: Tools of Destruction» byr på alt det som gjorde de første spillene så bra, bare pakket inn i en nydelig nestegenerasjons-grafikk.

Utviklerne har riktignok ikke nådd målet sitt om at spillet skal se like flott ut som en dataanimert tegnefilm, men det er ikke langt unna.

Kjempemorsomt

De fargerike omgivelsene skiller seg klart fra hverandre, er veldig godt designet, og byr på masse moro. Du skal blant annet infiltrere leieren til rommets mest ubrukelige robotpirater, delta i diverse romkamper, og danse for å snike deg inn enkelte steder

Humoren er minst like god som i de tidligere spillene og jeg satt ofte og lo og lo. I tillegg til at dialogen er fabelaktig godt skrevet og fremført, er både de snille og slemme figurene rett og slett glimrende.

Passe vanskelig

Captain Qwark er like feig som alltid, hovedfienden alt annet enn skummel, fiendenes vaktbikkjer søte helt til de prøver å spise deg opp, og så videre, og så videre.

Våpenutvalget er også av det artige slaget, for eksempel kan du bruke en discokule som tvinger de nærmeste fiendene til å «shake da booty».

Vanskelighetsgraden ligger helt på det jevne, både hoppingen, kampene og oppgavene er for det meste akkurat passe utfordrende. Oppgavene er for øvrig varierte og går ofte ut på noe annet enn at du skal samle mange nok av en gjenstand.

Enkel kontroll

Blant annet byr spillet på en egen variant av kulespillet, hvor du ved å vippe på brettet skal hjelpe en kule gjennom en livsfarlig labyrint. Brettet (og diverse andre ting i spillet) kan styres ved å bevege på kontrollen, og for en gangs skyld fungerer det ypperlig.

Likevel er stikkene overlegne når det kommer til presisjon, og jeg valgte derfor å slå av dette. Resten av kontrollen fungerer også glimrende og er lett å lære seg.

En klar anbefaling

«Ratchet & Clank: Tools of Destruction» sliter med et par problemer, men heldigvis er ingen av de særlig alvorlige. I tillegg til at spillet er litt for kort og bossene blir en smule ensformige, er det største minuset at det er veldig likt de gamle spillene.

Når alt kommer til alt er «Tools of Destruction» «bare» et nytt «Ratchet & Clank»-spill med utrolig pen grafikk, men når noe er så moro som dette spiller slike ting liten rolle.

Uansett om du liker plattformspill eller ei, hvis du er ute etter noe nytt til PS3 anbefales «Ratchet & Clank: Tools of Destruction» på det varmeste.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere