RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råtten fisk sprer stank langs Rios strender

Rio de Janeiro (NTB): Tonnevis av død fisk har de siste dagene skylt inn langs strendene utenfor Rio de Janeiro og brasilianske myndigheter vet ikke hvorfor.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Agencia Brasil er 80 tonn død fisk samlet opp langs et 4,5 kvadratkilometer stort område rett nord for den berømte Ipanema-stranden, der stanken nå har lagt en effektiv demper på ferieidyllen.

Den mystiske massedøden skjedde trolig fredag, og miljøeksperter tror at fisken kan ha blitt ofre for plutselig algeoppblomstring, melder nyhetsbyrået AP.

Det er hittil ikke kommet rapporter som tyder på at fiskedøden skyldes utslipp av miljøfarlige stoffer, men brasilianske myndigheter arbeider nå på spreng med å fastslå årsaken.

Selv de ivrige mosjonistene som ellers setter sitt preg Rio de Janeiros velkjente strandpromenade, holdt seg ifølge brasilianske medier unna som følge av fiskestanken søndag.

Over 100 kommuneansatte arbeider med å samle opp død fisk fra strandkanten, i håp om å bli kvitt stanken og lokke turister og mosjonister tilbake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere