RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råvareprisene i fritt fall

Sist oppdatert:
I London har prisene på råvarer stupt de siste dagene. Blant annet falt aluminium 7 prosent i gårsdagens handel. Nå forbereder markedet seg på ytterligere fall
Aktiviteten den siste uken har vært stor på LME – London Metal Exchange – der store deler av verdens handel i metaller foregår.

Finansavisen skriver torsdag at aluminium falt over 7 prosent i onsdagens handel, mens nikkelprisen falt over 13 prosent – det skarpeste fallet på 16 år.

- Vi bare sitter her helt målløse og ser på markedet. Det er veldig vanskelig å spå den videre utviklingen, og det vil nok bli volatil, siteres en trader gjennom Reuters.

Markedsaktørene sier ifølge Reuters og Finansavisen at den kraftige oppgangen i prisene på kobber, aluminium, bly nikkel og sink de siste månedene har blitt drevet at spekulanter og fond. Nikkelprisen er opp 100 prosent siden årsskiftet mens prisen på kobber er opp 30 prosent siden nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere