RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råvarepriser til himmels

Sist oppdatert:
Råvareprisene på ting som kobber (bildet) har steget kraftig de siste to årene. Det blir av mange ansett som en god indikator på kommende økonomiske oppgang
Selv i dagens informasjonssamfunn sier prisene på ting som kobber, bomull og stål en hel del om aktiviteten, og ikke minst den kommende aktiviteten, i verdensøkonomien.

Den såkalte CRB-indeksen (Commodity Research Bureau), som omfatter en rekke slike råvarer, har steget 40 prosent de to siste årene, fremgår det av et ukesbrev fra forvaltningsselskapet Holberg Forvaltning.

Det kommer etter en periode hvor prisene har ligget langt under toppnivåene fra 90-tallet. Nå er det like før disse toppene blir passert.

Den som vil følge med på om oppgangen i verdensøkonomien nå virkelig får fart, bør også ha et øye på råvareprisene fremover. Spesielt ser det ut til at etterspørsel fra Asia, ikke minst Kina, trekker opp prisen på mange råvarer nå.Illustrasjon: Holberg Forvaltning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere