RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ravende gale kaniner

Minispillsamlingen «Rayman Raving Rabbids 2» er ikke like bra som originalen.

(Spillmagasinet): En av de største overraskelsene blant Wii sine lanseringsspill var minispillsamlingen «Rayman Raving Rabbids».

Utviklerne hos Ubisoft bød på en rekke kreative småspill, demonstrerte hvilke muligheter som Wii-kontrollen åpner for, og ga oss noen av spillverdenens artigste figurer.

De helsprø rabbidene ble med sine karakteristiske skrik, merkelige utseende og artige oppførsel en øyeblikkelig hit. Med «Rayman Raving Rabbids 2» er de tilbake, og selv om dyra er like artige er ikke spillet det.

Enkelte kalkuner

«Rayman Raving Rabbids 2» bærer dessverre preg av at Ubisoft skulle ha ut en oppfølger så fort som mulig, koste hva det koste ville. I tillegg til at noen av de 50 minispillene ligner veldig på enkelte fra eneren, er en del skikkelig dårlige.

Noen sliter for eksempel med en elendig kontroll, mens andre er fullstendig meningsløse eller bare dårlig designet.

Blant annet har du et hvor du, ved å vippe på fjernkontrollen, skal hjelpe Rayman med å holde balansen så han kan servere mat. Problemet er bare at det ofte er veldig vanskelig å se når han holder på å tippe over, og det går dermed mer på flaks enn ferdigheter.

En annen «favoritt» er sjakkspillet, som du kommer deg gjennom ved å bare holde de to delene av kontrollen inn mot hodet. Med andre ord fullstendig meningsløst og noe som godt kunne vært fjernet.

Se traileren til spillet:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Se flere spillvideoer her

En haug gullkorn

Heldigvis er brorparten av minispillene underholdende - jeg hadde det for eksempel kjempeartig når jeg ristet på kontrollen for å bråke så mye som mulig på kontoret, lekte at fjernkontrollen var en mobiltelefon og konkurrerte om å sende flest mulig SMS, og spilte i band ved å ape etter bevegelsene som dukket opp på skjermen med kontrollen.

I tillegg er skytespilldelene kraftig forbedret. Nå skal du rusle rundt i virkelige omgivelser og skyte et varierte utvalg rabbidser, istedenfor forgjengerens ensformige fantasisteder.

For flersillerfansen

Hvis du er ute etter et nytt enspillerspill bør du styre langt unna. Jeg brukte rundt to timer på å låse opp alt mulig, noe som er vesentlig kortere enn i både «Wario Ware Smooth Moves» og det første «Rayman Raving Rabbids».

Er du derimot av typen som liker å spille sammen med flere, kommer dette til å vare lenge. De fleste av de gode småspillene egner seg perfekt til å konkurrere i, og de klarer også virkelig å lokke frem konkurranseinstinktet.

Midt på treet

Dessverre for «Raving Rabbids 2» er både forgjengeren og «Wario Ware» også artig sammen med flere, og de byr i tillegg på en bedre samling minispill og større enspillerdel. Er du derimot lei de to, er «Rayman Raving Rabbids 2» verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere